Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρεμβάσεις για τα λαϊκά προβλήματα

«

Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα». «Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας». Αυτά τα συνθήματα ήχησαν και χτες στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε Καμίνια και Κερατσίνι. Μέλη των Λαϊκών Επιτροπών από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα υποκαταστήματα κάνοντας παρέμβαση ενάντια στα χαράτσια απευθύνοντας στις εργατικές λαϊκές οικογένειες το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια οι Επιτροπές Αγώνα του 1ου, 4ου και 5ου Διαμερίσματος Πειραιά και μαζί τους η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, συνομίλησαν με δεκάδες εργαζόμενους. Σε κάθε πηγαδάκι κυριαρχούσαν φράσεις οργής και αγανάκτησης για την αντιλαϊκή πολιτική. «Πλήρωσα την πρώτη δόση του χαρατσιού. Τώρα όμως ο μισθός μου έπεσε στα 600 ευρώ και δεν πρόκειται να τους ξαναδώσω φράγκο. Οσο εμείς πληρώνουμε τόσο αυτοί ζητάνε. Τέρμα δεν πάει άλλο. Εχετε δίκιο. Οταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί έχουμε ελπίδα», ανέφερε μία ιδιωτική υπάλληλος, ενώ ένας συνταξιούχος είπε: «Μας διέλυσαν. Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας στείλουν στο θάνατο».

Επιτροπές και σωματεία κατέθεσαν μαζικό εξώδικο μαζί με εκατοντάδες χαράτσια, ενώ διεμήνυσαν στη διάρκεια συνάντησης με τους διευθυντές του τεχνικού τμήματος και του τμήματος εμπορίας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μείνει σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας χωρίς ρεύμα. Οπως ειπώθηκε από υπαλλήλους του καταστήματος από το οποίο εκτελούνται εντολές για διακοπές ρεύματος σε όλη την πειραιώτικη περιφέρεια, καθημερινά βγαίνουν εντολές για 200 διακοπές ρεύματος που αφορούν λογαριασμούς από 1.000 ευρώ και πάνω.

  • Παρέμβαση έγινε χτες το πρωί και στις εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ στο Ρέντη από Επιτροπές Ανέργων, όπως αυτή της Νίκαιας όπου απαίτησαν τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ