Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει λουκέτο σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής

Λίγο πριν το λουκέτο βρίσκονται 40 Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σταθμοί και Κλιμάκια, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής για την αναδιάρθρωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών που συστάθηκε από το Αρχηγείο του Σώματος. Οπως αναφέρει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Επιτροπή προτείνει το λουκέτο και κατά συνέπεια τις συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, για να εξοικονομηθούν από διάφορες δαπάνες περίπου 250.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως, πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι «η συρρίκνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και η εξαφάνιση των 4.000 και πλέον πραγματικών κενών οργανικών θέσεων, με την ένταξη στην οργανική δύναμη του Σώματος και των πυροσβεστών 5ετούς θητείας χωρίς πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, εξοικονομώντας επιπλέον κονδύλια και από τον ευαίσθητο τομέα της πυροπροστασίας, προς όφελος της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας».

Στην ανακοίνωση, που έρχεται ως συνέχεια των καταγγελιών της «Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» πριν από περίπου ένα μήνα, υπογραμμίζεται πως «η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή θα επιφέρει τη διάλυση του ήδη υποβαθμισμένου και απαξιωμένου από την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων συστήματος πυρασφάλειας της χώρας». Επίσης, χαρακτηριστικό των διαδικασιών της επιτροπής είναι πως αφαιρέθηκε το δικαίωμα ψήφου από δύο εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πυροσβεστών, όταν εκείνοι κατέθεσαν τη θέση για καμία κατάργηση υπηρεσίας ή σταθμού.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» επισημαίνει πως «θα συνεχίσει τον αγώνα σε συνεργασία με τοπικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς», ούτως ώστε να απορριφθεί η κυβερνητική επιλογή της κατάργησης πυροσβεστικών υπηρεσιών. Αντίστοιχα, να επιτευχθεί η αναγκαία - για την πυροσβεστική - πραγματική αναδιοργάνωση - αναβάθμιση αλλά και «η ίδρυση Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, με απαραίτητη προϋπόθεση την ενιαία αντιμετώπιση της πρόληψης, προστασίας, διαχείρισης των δασών, όπως και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, ώστε να μην πληρώσει για πολλοστή φορά τις συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών, ο ελληνικός λαός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ