Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Καταγγέλλουν υπονόμευση της απεργίας

Στην υπονόμευση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 14ης Φλεβάρη των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας που αποφάσισε απεργία μέχρι 29/2 αποσκοπεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος. Στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ ο Γ. Αδαμόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει για σήμερα νέα γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας, όπως είχε αποφασιστεί από τις 14 Φλεβάρη.

Η «Απεργιακή Επιτροπή» των δικηγόρων σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι με ευθύνη του προέδρου του ΔΣΑ «συντελέστηκε ένα μείζον πραξικόπημα». Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι «κατά πλήρη παραβίαση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της 14/2/2012 για σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για σήμερα και επαναληπτική την Τρίτη 28/2, ο πρόεδρος αρνήθηκε να τη συγκαλέσει. Η απόφαση αυτή του προέδρου και όσων συμβούλων την ανέχτηκαν, συνιστά βαθύτατη περιφρόνηση της εκφρασμένης βούλησης της πλειοψηφίας των δικηγόρων και του κυρίαρχου οργάνου της Γενικής Συνέλευσης». Επίσης, καλεί τους δικηγόρους «να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές» και να παραβρεθούν σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ στις 3μ.μ. (στην κεντρική αίθουσα).

Παράλληλα, ο Αγ. Βρεττός, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ ζήτησε να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των δικηγόρων της 14/2 και να περιφρουρηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ