Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ
Καρκινοβατούν τα αρδευτικά έργα

Την επίσπευση της εκτέλεσης των αρδευτικών έργων της περιοχής, που καρκινοβατούν χρόνια τώρα, απαίτησαν οι αγρότες του Τυχερού Εβρου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στον κόμβο του Προβατώνα. Οι αγρότες καταγγέλλουν πως το φράγμα Λύρας, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε από το 1990, δεν έχει περατωθεί, αντίστοιχα ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την κατασκευή του φράγματος στον Προβατώνα - το οποίο σημειώνεται πως έχει ενταχθεί στο Β` ΚΠΣ.

Οι αγρότες, αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διεκδικούν την άμεση αποπεράτωση του φράγματος Λύρας, τη δημοπράτηση του φράγματος Προβατώνα, καθώς επίσης και την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αρδευτικών έργων σε όλα τα αγροκτήματα του Δήμου Τυχερού.

Με ανακοίνωση - καταγγελία τους προς τον πρωθυπουργό, οι τοπικοί φορείς του Δήμου Τυχερού ζητούν από την κυβέρνηση τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, ο οποίος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με επαρκή τεχνική υποστήριξη θα ξεκινήσει την κατασκευή των φραγμάτων και των αρδευτικών έργων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ