Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υποταγή στους χορηγούς θέλει η κυβέρνηση

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης πρέπει να ...αναζητήσει πόρους από τον ιδιωτικό τομέα! Αυτή τη θέση πήρε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού Κ. Αλιβιζάτος απαντώντας χτες σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θόδωρου Ιγνατιάδη, για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος.

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου πλουτοκρατίας - ΕΕ υποστήριξε πως «το υπουργείο δεν μπορεί να έχει λόγο για το πώς η διοίκηση θα καλύψει τις ανάγκες του Ιδρύματος», αναρωτήθηκε όμως παράλληλα: «Χορηγίες δεν υπάρχουν; Δεν μπορεί να βρει χορηγίες;» και «γιατί δεν κάνει συνεργασίες;» υποστηρίζοντας ότι «διανύουμε περίοδο οικονομικής στενότητος» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση στην επιχορήγηση του.

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης είναι «ο μοναδικός φορέας που παρέχει μουσικές σπουδές δωρεάν» επισήμανε ο Θ. Ιγνατιάδης, ενώ παρουσιάζοντας την κατάσταση τόνισε ότι είναι «12 μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των συμβασιούχων που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού έργου» σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό «στρώνεται ο δρόμος στα ιδιωτικά ωδεία». Οσον αφορά το θέμα των ιδιωτικών πόρων, ο Θ. Ιγνατιάδης μίλησε για «υποταγή στους χορηγούς» και «επιχειρηματική λειτουργία» τονίζοντας ότι δουλειά του ιδρύματος είναι «να προσφέρει δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» στα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ