Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη

Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό, μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου και του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Ο γγ του ΟΗΕ μίλησε για έλλειψη ουσιαστικής προόδου, προαναγγέλλοντας παράλληλα σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης τον ερχόμενο Απρίλη ή Μάη. Οπως αποφασίστηκε, τις επόμενες δύο βδομάδες, οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ανταλλαγή στοιχείων για το περιουσιακό.

Παράλληλα, χθες ενημερώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας από τον Ειδικό Σύμβουλο του γγ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενώ ο Μπ. Μουν αναμένεται να υποβάλει σχετική έκθεση στο τέλος Φλεβάρη. Ο Μπ. Μουν έσπευσε να δηλώσει ότι οι συνομιλίες έφτασαν στην τελική τους φάση και ότι οι διαβουλεύσεις στο Greentree αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής ακριβώς της φάσης που οδηγεί σε πολυμερή διάσκεψη και τελική συμφωνία.

Ο Δ. Χριστόφιας σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δε σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Νέας Υόρκης και ξεκαθάρισε: «εμείς θα κρίνουμε κατά πόσο υπάρχει πρόοδος για να οδηγηθούμε σε διάσκεψη, για την οποία υπάρχουν επίσης αρκετά ζητήματα», προσθέτοντας: «χωρίς συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές, δεν πρόκειται να πάμε σε διάσκεψη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org