Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενορχηστρωμένη επίθεση για να γονατίσουν τους εργάτες της Ζώνης

Ευθεία παρέμβαση υπέρ των εργοδοτών για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων σε βάρος των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έκανε χτες η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μέσω του υφυπουργού Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χτες το μεσημέρι με δημοσιογράφους, επιδόθηκε σε μία παραληρηματική επίδειξη αυταρχισμού και ταξικού μίσους σε βάρος των εργαζομένων της Ζώνης και των ταξικών τους συνδικάτων, αναφέροντας ότι: «δεν ανέχομαι να μοιράζεται το κράτος την εξουσία του με το ΠΑΜΕ», πως «το συνδικάτο (σ.σ. χωρίς να αναφέρει ποιο από τα τέσσερα της Ζώνης) υπό απειλή χρήσης βίας, εκβιάζει εταιρείες να υπογράψουν τέτοια σύμβαση», η οποία «απεικονίζει μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν όλοι οι Ελληνες σήμερα», «οι θυσίες είναι για όλους και μη νομίζουν κάποιοι ότι θα εξαιρεθούν από αυτή τη θυσία» και άλλα προκλητικά.

Ανακοίνωσε δε, τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής από τα κόμματα που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση, η οποία «θα ανοίξει το φάκελο Ζώνη» και θα βάλει τέλος «σε αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών», γιατί «φτιάξαμε μια Ζώνη που οι άνθρωποι πεινάνε, έχει ανεργία και αυτό πρέπει να αλλάξει»!

Το παραλήρημα Γεωργιάδη, σηματοδοτεί επί της ουσίας την ολομέτωπη επίθεση που ετοιμάζεται προκειμένου να αναγκάσουν τους εργάτες της Ζώνης, αφού τους καταδίκασαν στην ανεργία, τώρα να γονατίσουν, να σκύψουν το κεφάλι στους μεγαλοεργολάβους και στους εφοπλιστές και να αρνηθούν δικαιώματα δεκαετιών που κατέκτησαν και με αίμα. Να υποκύψουν στην αξίωση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, για ατομικές συμβάσεις με μεροκάματο 34 ευρώ μικτά, αξίωση που η ίδια προβάλλει σε σχετικό έγγραφό της (με ημερομηνία 9 Γενάρη και αριθμό πρωτοκόλλου 7.000) προς τα μέλη της. Και αυτό όταν οι συλλογικές συμβάσεις είναι θέμα ζωής για τους εργάτες της Ζώνης γιατί περιέχουν ανάμεσα στα άλλα και συγκεκριμένα μέτρα προστασίας που αν καταργηθούν οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε κρεματόρια!

Συνεχίζοντας την πρόκληση ο Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ακόμα: «δεχτήκαμε επίσημη καταγγελία από επιχείρηση για απειλή βίας» προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση, για την οποία ωστόσο δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, όπως αρνήθηκε να δώσει εξήγηση γιατί οι εφοπλιστές δεν δίνουν δουλειές στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας όπου εκεί τα μεροκάματα είναι χαμηλά και με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έχουν να γίνουν απεργίες χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ