Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Επίκαιρη και απολαυστική

«Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου - Ραγκαβή, ανεβαίνει στις 3 του Φλεβάρη στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί την πάντα επίκαιρη και απολαυστική πολιτική σάτιρα του Αλέξανδρου Ρίζου - Ραγκαβή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο.

Ο Αλέξανδρος Ρίζος - Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην πολιτική αυτή σάτιρα η οποία εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα!

Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Παπαβασιλείου - Σωτήρης Χαβιάρας. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρί - Νοέλ Σεμέ. Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Κίνηση: Sinequanon. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Μανώλης Μαυροματάκης, Νίκος Χατζόπουλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Θανάσης Δήμου. Χορός: Λαέρτης Μαλκότσης, Σωτήρης Τσακομίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χριστίνα Μαξούρη, Αγγελος Μπούρας, Αγγελος Τριανταφύλλου, Γιωργής Τσουρής, Μιχάλης Σαράντης. (Τελευταία παράσταση: 13/05).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org