Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας ενάντια στη ναρκω-καταστολή

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Συντονιστικών Αθήνας - Πειραιά με την εκδήλωση λήξης

Στιγμιότυπο από την απονομή κυπέλλων...
Στιγμιότυπο από την απονομή κυπέλλων...
Tην ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της ναρκω-καταστολής, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Γενάρη το παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές που συνδιοργάνωσαν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Κάτω από το ηχηρό σύνθημα που φώναζαν αγόρια και κορίτσια στο γήπεδο 7 επί 7 (στον σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού) «Ούτε σκληρά ούτε μαλακά, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», έγινε η εκδήλωση λήξης με την απονομή βραβείων, τα κύπελλα, στις 3 πρώτες ομάδες που αποτελούνταν από μαθητές του Χαλανδρίου, της Κυψέλης και του Περιστερίου.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες μαθητές από Αθήνα και Πειραιά, πάνω από 100 ομάδες με 7 μαθητές τουλάχιστον σε κάθε μία, συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου σε όλο το Λεκανοπέδιο, δείχνοντας την απήχηση της πρωτοβουλίας των συντονιστικών να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην άθληση, να στείλουν μήνυμα ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα. Το Σαββατοκύριακο στις 21 και 22 Γενάρη, πριν την εκδήλωση της λήξης, αγωνίστηκαν οι 16 ομάδες με αποκορύφωμα τους ημιτελικούς και τελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου.

Μετά την απονομή των κυπέλλων ακολούθησαν ομιλίες από τη γραμματεία Αθήνας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων (ΣΑΣΑ) και από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Το στίγμα τους συμπυκνώνεται στο ότι «το νομοσχέδιο στην ουσία αποτελεί ένα εγκληματικό σχέδιο μαζικής καταστροφής της νεολαίας. Στις σημερινές συνθήκες μάλιστα γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης όπου τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται σαν καταιγίδα, όπου ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος, όπου η ανασφάλεια και τα αδιέξοδα θεριεύουν, μόνο τυχαία δεν είναι η περίοδος που επιλέχθηκε να συζητηθεί, αλλά και η μεγάλη βιασύνη της κυβέρνησης να ψηφιστεί. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά στη συνείδηση του κόσμου, στη λογική ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό. Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, φτιαγμένη στα μέτρα τους, δέσμια των ουσιών, ανήμπορη να διεκδικήσει τη ζωή που της κλέβουν».

...και από την κερκίδα της εκδήλωσης λήξης του τουρνουά
...και από την κερκίδα της εκδήλωσης λήξης του τουρνουά
Τέλος, μαθητικά συγκροτήματα με τη μουσική τους συνέβαλαν σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ