Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χρειάζεται άμεση πρόσληψη προσωπικού

Αποτελεί ...δημαγωγία το να ζητά κανείς πλήρη κάλυψη των αναγκών προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων!

Τον ισχυρισμό αυτό διατύπωσε, χτες, στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, για την υπολειτουργία του νέου Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων αναφέροντας ότι δεν υποστηρίζονται βασικές λειτουργίες του ιδρύματος.

Ως ...αναγκαίο κακό παρουσίασε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος. Παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο «λειτουργεί με πληρότητα 65%», ότι «πράγματι υπάρχει θέμα προσωπικού» και ότι «με εποχικό προσωπικό βγάλαμε το 2011». Δικαιολόγησε όμως την κατάσταση αναφέροντας πως «δεν λειτουργούμε όπως θα θέλαμε, λειτουργούμε όπως μπορούμε». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως εφεξής «έτσι θα πορευθεί η Ελλάδα» και «όποιος μιλάει για προσλήψεις εδώ, είναι έξω από το κλίμα και δημαγωγεί»!

Περιγράφοντας την κατάσταση ο Χ. Χαραλάμπους σημείωσε πως «εδώ και 15 μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα καινούριο νοσοκομείο» και «έγινε η μεταφορά του προσωπικού από το παλιό νοσοκομείο στο καινούριο». Ουσιαστικά, είπε, «επιχειρήθηκε κάτι το αδύνατο. Με το ίδιο προσωπικό να λειτουργήσει ένα καινούριο νοσοκομείο με 330 κρεβάτια, ενώ το παλιό είχε 220 κρεβάτια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «δεν έχει προσληφθεί προσωπικό, αντίθετα αποχωρούν για συνταξιοδοτικούς και άλλους λόγους μέλη του προσωπικού» και έτσι «δεν μπορούν πια τα χειρουργεία της Κέρκυρας να λειτουργήσουν». Ο Χ. Χαραλάμπους συνέχισε αναφέροντας πως «θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να εργάζονται 330 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και υπάρχουν μόνον 194», τη στιγμή που «χρωστούν κανονικές άδειες στο προσωπικό από το 2010». Τέλος, μεταφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα είπε πως «ουδέποτε έχει λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος στην Κέρκυρα», ενώ «η μονάδα εντατικής θεραπείας έχει 12 κρεβάτια και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και λειτουργεί μόνο τα 4» και «δεν έχουμε ογκολογικό και ακτινοθεραπευτικό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ