Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΠ
Ζητάνε και τα ρέστα

Σε κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επίθεση που είναι διαποτισμένη και από μπόλικο αντικομμουνισμό, περνάνε τώρα οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στον ΟΛΠ, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψουν τις πομπές τους, όπως η ευθεία υπονόμευση της παναττικής απεργίας που έγινε στις 17 του Γενάρη, όπως το γεγονός ότι ήδη βρίσκονται σε παζάρι με τη διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ, για το τι δικαιώματα, από τα εναπομείναντα, θα χάσουν ακόμα οι εργαζόμενοι, κάτι που έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ) του ΟΛΠ, έχει το θράσος, ανάμεσα σε άλλα απαράδεκτα, να κατηγορεί τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για «διασπαστική στάση, οι οποίοι - όπως σημειώνεται στο λιβελογράφημά της - ταυτιζόμενοι αποκλειστικά με τις δυνάμεις του κόμματος, επιχειρούν να διχάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα»! Αναφέρει ακόμα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προκαλώντας ανοιχτά τη νοημοσύνη των εργαζομένων, ότι «διεκδικούν τη μοναδικότητα του γνήσιου εκφραστή των εργαζομένων κατηγορώντας συλλήβδην όλες τις άλλες παρατάξεις ως «συμβιβασμένες» ή «ξεπουλημένες». Θέλουν να μετατρέψουν τα ενωτικά πολυφωνικά συνδικάτα σε μονοπαραταξιακά», «αρνούνται τις ενωτικές συγκεντρώσεις και προσπαθούν να επιβάλουν αποκλειστικά τη δική τους πλατφόρμα. Αυτό έκαναν και στην τελευταία γενική συνέλευση της Ενωσης Τεχνιτών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ»!

Βέβαια, γνωρίζουν οι πάντες τις «διαδικασίες» που επέβαλε η ΠΑΣΚΕ από κοινού με ΔΑΚΕ και «Ανεξάρτητους» (συνονθύλευμα από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και συνδικαλιστές του ΣΥΝ) στη γενική συνέλευση. Επειδή οι εργαζόμενοι στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ της πρότασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές της υποταγής, «τράβηξαν» τη συνέλευση 7 ώρες, επέβαλαν τρεις ακόμα ψηφοφορίες (4 δηλαδή σύνολο) μέχρι να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Την κατάλληλη απάντηση δίνει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ» συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζοντας: «Ενότητα κάτω από την καθοδήγηση των ξεπουλημένων της ΓΣΕΕ και κάτω από τη σκέπη και τις φτερούγες του ΣΕΒ, που από κοινού συναποφασίζουν και αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους».

Προειδοποιεί ότι η ανοιχτή αντικομμουντιστική επίθεση, η επίθεση στο ΠΑΜΕ προαναγγέλλει ακόμα πιο βίαιη και βάναυση επίθεση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και στα λιμάνια και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό βγάζοντας από το σβέρκο του τους ξεπουλημένους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα σωματεία υπέρ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ