Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νομοσχέδιο ... μαζικής καταστροφής

Το πρόσχημα «να μην μπαίνει ο χρήστης φυλακή» είναι το κεντρικό επιχείρημα του νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών» και των υποστηρικτών του, πίσω από το οποίο καμουφλάρονται οι πραγματικοί στόχοι της αποποινικοποίησης της κατοχής, χρήσης, προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας κάνναβης και της ιδιωτικοποίησης της πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου για άλλη μια φορά η υποκρισία των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ ντύθηκε με κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες και τις οικογένειές τους. Τα παραπάνω κόμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προπαγάνδα σχετικά με τη μετατροπή της τοξικοεξάρτησης σε «χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο», η οποία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της υποτιθέμενης αντιναρκωτικής πολιτικής, την πριμοδότηση των προγραμμάτων χορήγησης υποκαταστάτων, εξαιρετικά εξαρτησιογόνων και δυνητικά θανατηφόρων.

«

Το ΚΚΕ κάνει ισοπεδωτική κριτική. Υποστηρίζει το στοιχείο του φόβου. Θέλει τους χρήστες στη φυλακή, ενώ εμείς θέλουμε να θεραπευτούν», είναι μερικά απ' όσα λέγονται έντονα τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας τις επιστημονικές θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα των ναρκωτικών. Τα ψέματα αυτά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επίθεσης όχι μόνο απέναντι στο ΚΚΕ, αλλά απέναντι στο δικαίωμα χιλιάδων εξαρτημένων να κερδίσουν τη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά. Ψέματα που στόχο έχουν τη δημιουργία συγχύσεων και του αποπροσανατολισμού από το κύριο μέτωπο πάλης κατά των ναρκωτικών.

Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες μακριά από τη φυλακή, ενταγμένους σε προγράμματα απεξάρτησης. Υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στην απεξάρτηση, στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, το δικαίωμά τους στη ζωή. Ακριβώς αυτά τα δικαιώματα ναρκοθετεί και υπονομεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι υποστηρικτές του. Γιατί η μόνη μορφή «θεραπείας» που εξασφαλίζει δεν είναι θεραπεία, δεν είναι απεξάρτηση, αλλά διά βίου εξάρτηση από υποκατάστατα. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ αγωνίζεται για την επαρκή χρηματοδότηση, την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τη διεύρυνση των «στεγνών» προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης που απειλούνται με κλείσιμο. Ομως, το επικίνδυνο νομοσχέδιο που συζητιέται, όχι μόνο δε διασφαλίζει το δικαίωμα στην απεξάρτηση, αλλά ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες να θησαυρίσουν δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, στερώντας ουσιαστικά από χιλιάδες οικογένειες το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να επιτευχθεί η χειραγώγηση και ο κοινωνικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, να βάλουν στο χέρι το μυαλό και την ψυχή της νεολαίας, δημιουργώντας στρατιές νόμιμων και μόνιμων εξαρτημένων που θα μένουν ανήμποροι και αδρανείς απέναντι στη λαιμητόμο που έχει στηθεί και κατακρεουργεί δικαιώματα, κατακτήσεις, ελευθερίες, την ίδια τη ζωή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πολεμήσουν αυτό το νομοσχέδιο με όλες τους τις δυνάμεις, όπως πολεμάνε καθημερινά για τα άλλα οξυμένα προβλήματά τους. Πρόκειται για ένα σχέδιο μαζικής καταστροφής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ