Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμμέτοχος στη γενικευμένη αντεργατική σφαγή

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χτες ο Α. Σαμαράς

Διαβεβαιώσεις ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και θα στηρίξει τα νέα μέτρα - σφαγείο για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, πρόσφερε εκ νέου ο Α. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του πάνω απ' όλα βάζει τα συνολικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η σκόπιμα τυπική και γενικόλογη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου μετά τη συνάντηση - διάρκειας μιάμισης ώρας - που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Λ. Παπαδήμο, είχε στόχο να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευση και συστράτευση της ηγεσίας της ΝΔ στα νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργατική τάξη, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας». «Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων», ήταν η λακωνική δήλωση του Γ. Μιχελάκη, μετά τη δεύτερη συνάντηση σε διάστημα δύο βδομάδων που είχε ο Α. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό.

Καθόλου τυχαία, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά ακόμα και για τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση, ακριβώς γιατί οι θέσεις της ΝΔ δεν διαφέρουν πουθενά από τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία της ΝΔ συμμετέχει ενεργά στο νέο σφαγείο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και στην κατάργηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να έχει τη «βούλα» της συναίνεσης των «κοινωνικών εταίρων». Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει στηρίξει τις επιχειρησιακές - ατομικές συμβάσεις, την εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τα μέτρα που υπονομεύουν τον κατώτατο μισθό, ενώ προπαγανδίζει διαρκώς υπέρ της πάση θυσία ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων.

Σ' αυτό το πλαίσιο πλειοδοτεί στη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» και έχει πρώτη ζητήσει την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που θα βάλει νέο φουρνέλο στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, επιμένει στην παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, τουλάχιστον στα επίπεδα των γειτονικών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνει τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), όπως προκύπτει σαφώς από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι λεγόμενοι «παραγωγικοί φορείς» που πρόσκεινται στη ΝΔ.

Γενικότερα, πάντως, η ηγεσία της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της ολοκλήρωσης της νέας δανειακής σύμβασης και της παραμονής στο ευρώ, ενώ διεκδικεί να έχει αυτή το πάνω χέρι σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά τις εκλογές. «Κόκκινες γραμμές είναι η οικονομική αποτελεσματικότητα και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε (στον ANT1) ο αναπληρωτής τομεάρχης Ν. Μηταράκης, επιβεβαιώνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν όρια στην αντιλαϊκή επίθεση.

Ενδεικτική των απόψεων που κυριαρχούν στην ηγεσία της ΝΔ είναι και η θέση που εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Γερ. Γιακουμάτος, για εκποίηση των πάντων στα μονοπώλια στο όνομα της «διάσωσης» δήθεν των μισθών και των συντάξεων πείνας. «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η Πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Βήμα fm», ζητώντας ταυτόχρονα την «απαγόρευση» των απεργιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ