Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομόφωνοι στο φτήνεμα της εργατικής δύναμης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ το πιστέψουμε αυτό που ξεκίνησαν να στήνουν από την προηγούμενη βδομάδα, γι' αυτό τώρα το επαναλαμβάνουν με νέες «δαντέλες»...

Οτι, δηλαδή, η τρόικα έστειλε ένα e-mail στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος με τη σειρά του το «προώθησε» μέσω συναντήσεων στους «κοινωνικούς εταίρους», λέγοντας ότι πρέπει να αποποιηθούν τα «κεκτημένα τους» προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Φυσικά, στα μέτρα που φημολογούνται δεν είδαμε κανένα «κεκτημένο» των βιομηχάνων ή των εφοπλιστών να τίθεται υπό αμφισβήτηση, αντιθέτως ενισχύονται.

Μας παρουσιάζουν, δηλαδή, μια κατάσταση όπου - περίπου - η τρόικα «πιέζει», ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει τον ενδιάμεσο αλλά πιέζεται κι αυτός, ενώ ο ΣΕΒ προσπαθεί μαζί με τη ΓΣΕΕ να σώσουν τα ...μεροκάματα και τον κατώτατο μισθό!

Οσο για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, η ΝΔ υποτίθεται ότι αρνείται τα μέτρα, ο ΛΑ.Ο.Σ. επίσης, καθότι ...λαϊκό κόμμα και το ΠΑΣΟΚ απλά δεν ευκαιρεί να ασχοληθεί με το θέμα γιατί έχει τα εσωτερικά του.

Μετά από αυτά είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως όχι απλά «έχουν χάσει την μπάλα» εξαιτίας του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά δεν μπορούν πια να πουν ούτε... ένα ψέμα της προκοπής!

Πανικόβλητοι - όπως και τα λαλίστατα φερέφωνά τους στις τηλεοράσεις - έχουν ξεκινήσει από το δούλεμα και καταλήγουν στον πλήρη παραλογισμό.

Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πως με όποια... σειρά κι αν τους βάλει κανείς, η τρόικα, η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και τα τρία κόμματα (μαζί με τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις) είναι σύμφωνοι σε μία λέξη: Ανταγωνιστικότητα!!!

Κι αυτή η λέξη στην πράξη σημαίνει εξαθλίωση των εργαζομένων, κατάργηση δικαιωμάτων, μερική απασχόληση και μισθοί πείνας. Οσο για την «ανάπτυξη» που υποτίθεται ότι θα επιφέρει, αυτή αφορά μόνο στα κέρδη του κεφαλαίου.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ