Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη για την απεργία στις 12 Γενάρη

Στη Χαλυβουργία Βόλου, στις 11 το πρωί, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Με χαρακτηριστικά πανεργατικής κινητοποίησης και κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη Χαλυβουργία Βόλου θα γίνει η απεργία στη Μαγνησία την Πέμπτη, 12 Γενάρη.

Η απεργία που αποφασίστηκε αρχικά από το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ήδη γίνεται απόφαση και άλλων συνδικάτων. Τα σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών και Τροφίμων Ποτών είχαν πάρει μέχρι χτες το μεσημέρι αποφάσεις, ενώ αναμένονταν η απόφαση Δασκάλων και Καθηγητών για τον τρόπο που θα μετέχουν στην κινητοποίηση. Σε χώρους, όπου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εμποδίζει την κινητοποίηση, εξετάζονται επίσης οι τρόποι συμμετοχής των εργαζομένων στο απεργιακό μέτωπο.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί «να "νεκρώσουμε" κάθε τόπο δουλειάς σε όλη τη Μαγνησία. Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (...) Ο καθένας μας βρίσκει μέσα στο σπίτι του τις συνέπειες του πολέμου που μας κήρυξαν! Η ανεργία και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στη Μαγνησία, σε όλους τους κλάδους. Στην ΚΟΝΤΙ απολύθηκαν και οι 18 εναπομείναντες εργαζόμενοι. Εκατοντάδες είναι απλήρωτοι για μήνες (Κιολεΐδης, Στεφάνου, ΜΕΚ, ΒΕΚ όπου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας). Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο επιβάλλονται μειώσεις μισθών, όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (Βιοτεχνίες Μετάλλου, ΑΓΕΤ, ΕΥΡΗΚΑ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ, κ.λπ.)».

Κατάπτυστοι οι εργατοπατέρες

Από την πλευρά τους οι εργατοπατέρες στο ΕΚ Βόλου, στη συνεδρίαση της διοίκησης καταψήφισαν την πρόταση για κήρυξη απεργίας στις 12 Γενάρη. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δήλωσαν κατηγορητικά «όχι», εκφράστηκαν ανοιχτά σαν άνθρωποι του Μάνεση που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα σχέδια του καπιταλιστή. Κατάπτυστη είναι η θέση που διατύπωσε συνδικαλιστής του ΣΥΝ ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα....»!!!

Για «μνημείο εργατοπατερισμού και απροκάλυπτης στήριξης της εργοδοσίας, καθώς και της επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ενάντια στους εργάτες», τους καταγγέλλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Είναι προφανές πως για την εργατική τάξη του Βόλου αυτός ο εσμός των εργατοπατέρων πρέπει να πληρωθεί με το νόμισμα που του αξίζει: Οι εργάτες πρέπει να τους γκρεμίσουν, να μην έχουν τόπο να σταθούν!

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Βόλου έδειξε χτες και με άλλο τρόπο το αντεργατικό της πρόσωπο. Αποφάσισε αυθαίρετα την αντικατάσταση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γ. Ρούσσα (μέλους της διοίκησης του ΕΚΒ, προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»), που προφανώς στεκόταν εμπόδιο στους εργατοπατέρες. Επικαλέστηκαν προσχηματικά τη συνταξιοδότηση του συνδικαλιστή.

Για την ΚΟΝΤΙ

Αποκαλυπτική της στάσης των εργατοπατέρων του ΕΚ Βόλου είναι η θέση τους απέναντι στους μεταλλεργάτες απολυμένους από την ΚΟΝΤΙ. Αφού μέχρι τώρα τους καλούσαν να τα έχουν καλά με τ' αφεντικό για να μην απολυθούν, τώρα που οι απολύσεις είναι γεγονός, επιμένουν να τους κρατούν μακριά από την υπόλοιπη εργατική τάξη. Υποκριτικά κήρυξαν χτες κινητοποίηση για την Τετάρτη, μια μέρα πριν από την απεργία του συνόλου των μεταλλεργατών.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σημειώνει ότι «η αναζήτηση "λύσεων", που θα καλοπιάνουν και θα δίνουν νέα προνόμια στο κεφάλαιο αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να είναι προς όφελος των εργαζόμενων. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τις απολύσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ να συμπαραταχθούν μαζί μας στο δρόμο του ταξικού αγώνα, να ξεχωρίσουν, έστω και σήμερα, τους φίλους απ' τους εχθρούς!»

Στο πλευρό του Μάνεση

Στο πλευρό του Μάνεση τάχθηκαν και τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής». Με ανακοίνωσή τους, επιτίθενται στο ΚΚΕ και απειλούν τους εργάτες πως αν δε συμβιβαστούν κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς φράγκο. Στη δισέλιδη ανακοίνωσή τους, όπου αναπαράγουν τα επιχειρήματα του Μάνεση όπως είχαν προβληθεί από το «ΒΗΜΑ» πριν από δύο βδομάδες, κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι οι εργάτες στο χαλυβουργείο Βόλου είναι οι μόνοι που δεν παίρνουν καν ανθυγιεινό, προσφορά κι αυτή των εργατοπατέρων στον βιομήχανο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ