Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «COLLAZIONE»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., η συγκέντρωση συμπαράστασης στον απολυμένο, στην πλατεία Γεωργίου

Την τρομοκρατική απόλυση του Θάνου Παππά, στελέχους του ΜΑΣ και μέλους του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας από την εργοδοσία των καταστημάτων επισιτισμού «Collazione» με αφορμή την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, καταγγέλλουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ Φυσικού, Η/Υ, Παιδαγωγικού και οι Επιτροπές Ανέργων του ΠΑΜΕ.

Για το λόγο αυτό καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σήμερα Πέμπτη σε συγκέντρωση υπεράσπισης του απολυμένου και άμεσης ανάκλησης της απόλυσης, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Είναι προκλητικό ότι σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες του επισιτισμού στην Αχαΐα δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, οι αργίες και τα νυχτερινά, σύμφωνα με τις προσαυξήσεις που ορίζει ο νόμος. Την ίδια στιγμή, μοιράζονται πρόστιμα σε εργαζομένους, εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές αρχές, θέλοντας να σπείρουν τρομοκρατία στους εργαζόμενους του κλάδου και την εργατική τάξη.

Με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καθώς και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι του κλάδου θα πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους με επιτροπές αγώνα, πυρήνες σε κάθε τόπο δουλειάς, με αποφασιστική ενίσχυση του συνδικάτου τους».

Δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή

Δίωξη, εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιάννη Τασιούλα, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον καλεί να παρουσιαστεί στις Β' Μονομελές Πλειομμελειοδικείο Αθηνών στις 7 Φλεβάρη 2012. Η κατηγορία είναι - σύμφωνα με την κλήτευση - ότι «αρνήθηκε να αποκαλύψει στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία της ταυτότητας συναδέλφου του, μέλους του Συνδικάτου, ο οποίος στις 29/3/2007 οδηγούσε την υπ' αριθμ. ΥΕΡ 217 μοτοσικλέτα του Συνδικάτου στον Πειραιά και σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή διέπραξε σε βάρος του κατασκευαστή της, Μιχαήλ Καραΐσκου, τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης με λόγο και έργο».

Στην ουσία, δηλαδή, ζητούν από τον πρόεδρο του Συνδικάτου «να ρουφιανέψει συνάδελφο για να βρεθεί κατηγορούμενος και να δικαστεί με πρόσχημα τις καταγγελίες ενός κατασκευαστή», όπως τονίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο. Να σημειωθεί μάλιστα πως οι καταγγελίες αφορούν μέρα πανεργατικής απεργίας. Το Συνδικάτο τονίζει: «Με στημένες κατηγορίες έχουν στόχο να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη. Τους προειδοποιούμε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιες μεθόδους και από δήθεν "αγανακτισμένους" κατασκευαστές που αναλαμβάνουν δράση για να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ