Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Χωρίς τακτικά χειρουργεία και εισαγωγές από το νέο χρόνο

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν στην υπολειτουργία του, ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους των Δωδεκανήσων

«Απαγορεύονται μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου».

Αυτή η τραγική εξέλιξη για χιλιάδες ασθενείς θα ισχύει από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με διοικητική πράξη του νοσοκομείου. Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το νοσοκομείο (σ.σ. που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους των Δωδεκανήσων, αλλά και τουρίστες) αναγκάζεται να αναστείλει βασικές και κρίσιμες λειτουργίες του, εξαιτίας της αποχώρησης 40 εργαζομένων ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος του χρόνου, την οριστική αποχώρηση 23 εργαζομένων τον περασμένο Σεπτέμβρη και τη σταδιακή συνταξιοδότηση 49 εργαζομένων τον περασμένο Νοέμβρη, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν. Επίσης αναφέρεται ότι η απόφαση παίρνεται για «την προστασία της ασφάλειας των νοσηλευόμενων ασθενών».

Η πολιτική που κόβει διαρκώς τις δαπάνες για τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και βάζει τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη διαρκή συρρίκνωση, υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, οι οποίες πωλούνται όλο και πιο ακριβά από το κράτος. Ετσι, στο Νοσοκομείο Ρόδου θα λειτουργούν το πολύ 12 κλίνες σε κάθε πτέρυγα, η οποία θα καλύπτεται με 8 άτομα προσωπικό.

Προχθές, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο απαιτώντας να μην καταργηθεί καμία κλίνη και κλινική του νοσοκομείου και να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των ανέργων και εργαζομένων του Νομού Δωδεκανήσου. Απαίτησαν, επίσης, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ και να έχουν δωρεάν εξέταση, νοσηλεία και περίθαλψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, όλοι οι ανασφάλιστοι.

«Φέρνουν τον λαό σε αυτό που σωστά το χαρακτηρίζει "να πεθάνουμε σαν το σκυλί στ' αμπέλι"», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση που «επιβάλλει την παραπέρα συρρίκνωσή της και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, μέσα από τη μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση της εκμετάλλευσης των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες». Επιπλέον, καλεί «τα σωματεία, το ταξικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, γιατί αφορά όλους μας, να ανατρέψει αυτήν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της για μια λαϊκή εξουσία για να αποτελέσει η Υγεία κοινωνικό αγαθό για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ