Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Το χαράτσι για τα ακίνητα

Μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η δράση των Συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά και στον αισχρό εκβιασμό «ή πληρώνεις ή δεν έχεις ρεύμα». Ηδη, έχει σταλεί μεγάλος όγκος από τέτοιους λογαριασμούς στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν για να μη στερηθούν από βασικές τους ανάγκες, ανάγκες που αν δεν τις καλύψουν θα δυσκολέψουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται «στο πόδι» και τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές, ώστε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που οργανώνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται με συγκεκριμένες δράσεις, να μην πληρώνει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, η λαϊκή οικογένεια το χαράτσι και να το ακυρώσουν στην πράξη. Ηδη, η κυβέρνηση κάνει στάση πληρωμών. Στα ασφαλιστικά ταμεία, στα σχολεία, στον τομέα Υγείας κ.λπ. Κι ο λαός δικαιούται να κάνει στάση πληρωμών, να μην πληρώσει το χαράτσι.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη και με αυτό το μέτρο οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Γιατί: Εκβιάζει με τη διακοπή ηλεκτροδότησης. Δεν εξαιρεί κανέναν από την πληρωμή του. Η επιβολή του χαρατσιού θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι το 2015, χωρίς να αποκλείεται να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, αν δεν υπάρξει οργανωμένη μαζική λαϊκή αντίδραση για να ανατρέψει στην πράξη το μέτρο. Θέλει να εισπράξει αυτό το χαράτσι από εργαζόμενους ή ελεύθερους επαγγελματίες που μπορεί να έχουν απολυθεί ή που μπορεί να ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί. Και όλα αυτά όταν όλο και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη μείωση του μισθού, τους αυξημένους φόρους, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, το ΚΚΕ, προχτές, κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου με την οποία ζητά την αναδρομική κατάργηση των χαρατσιών που επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα», του «τέλους επιτηδεύματος», του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους για τα ακίνητα». Ακόμα, προτείνεται, ανάμεσα σε άλλα, η επιστροφή των χρημάτων σε όλους όσοι έχουν ήδη πληρώσει.

Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί. Να παλέψει για την κατάργηση του χαρατσιού. Να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό. Δεν υπάρχει εργοστάσιο, βαπόρι, γιαπί, γειτονιά, πολυκατοικία, αγορά όπου τα μικρομάγαζα προσπαθούν να επιβιώσουν, χωράφι, που να μην αναδεικνύονται τα αδιέξοδα που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Υπάρχουν οικογένειες που αν πληρώσουν το χαράτσι, δε θα έχουν λεφτά για τον παιδικό σταθμό του παιδιού, το εμβόλιο, ένα πιάτο φαΐ, φάρμακα. Η λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να στερηθεί τίποτα για να πληρώσει το χαράτσι. Πρέπει να επιβάλει το δίκιο της. Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας δεν πρέπει να βρεθεί μόνος απέναντι στον εκβιασμό, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ