Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ορφάνεψε ... ο «Εκήβολος»

Κηδεύεται σήμερα (3 μ.μ.) από το Α' Νεκροταφείο ο εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Εκήβολος» και κριτικός λογοτεχνίας Βασίλης Διοσκουρίδης, ο οποίος πέθανε προχτές σε ηλικία 70 χρόνων. Με την αυστηρή, αλλά ορθή κριτική σκέψη και την υψηλή αισθητική του αντίληψη, ο Β. Διοσκουρίδης πρόβαλε με το περιοδικό του κείμενα σημαντικών πεζογράφων, ποιητών, θεωρητικών και κριτικών της λογοτεχνίας και δημιουργούς διαφόρων Τεχνών. Λ. χ. τους Γιώργο Ιωάννου, Ζήσιμο Λορεντζάτο, Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κυριάκο Κρόκο, Λευτέρη Βογιατζή, Πέρη Ιερεμιάδη κ.ά.

Ο Βασίλης Διοσκουρίδης εργάστηκε πολλά χρόνια σαν επιμελητής των ποιητικών και άλλων περί τη λογοτεχνία βιβλίων των εκδόσεων «Ικαρος», μεταξύ των οποίων και τα δοκίμια του Οδυσσέα Ελύτη «Ανοιχτά χαρτιά». Από το 1992 ήταν επιμελητής (γλωσσικά και τυπογραφικά) των εξαιρετικά καλαίσθητων, με την παλιά τυπογραφία, εκδόσεων «Ροδακιό».

Τη λύπη της για το θάνατο του Β. Διοσκουρίδη εξέφρασαν χτες ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και η Εταιρεία Συγγραφέων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org