Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
Ο καλός σχεδιασμός φέρνει αποτελέσματα

Στο 44,5% του πλάνου έφτασε την περασμένη εβδομάδα η ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων του Κόμματος

Η ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ είναι μια από τις 19 Νομαρχιακές Επιτροπές που, με καλά οργανωμένη δουλειά, έχει καλύψει ήδη το 44,50% του πλάνου στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα που καταγράφουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Ικαρίας και των Φούρνων, δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους κατοίκους αυτών των νησιών, ενώ είναι ενθαρρυντικό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, το οποίο ήδη σε διάστημα δύο βδομάδων από την έναρξη της Εξόρμησης, καλύφθηκε σε ποσοστό 30,80%.

Ο Νίκος Λαρδάς, οικονομικός υπεύθυνος της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Ρ» σημείωσε σχετικά με το πώς δίνουν τη μάχη οι Κομματικές Οργανώσεις των νησιών:

«Πριν από την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης οι Κομματικές Οργανώσεις μέσα από συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις των οργάνων, είχαν προετοιμαστεί για να δώσουν αυτή την κρίσιμη μάχη για το Κόμμα. Με δεδομένο την οικονομική κρίση και τη λεηλασία από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του ήδη πενιχρού εισοδήματος των εργατικών λαϊκών οικογενειών του νησιού, η προσπάθεια γίνεται ώστε το κουπόνι, των πέντε και δέκα ευρώ, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς που υπάρχει στα νησιά, στα χωριά, σε όσο γίνεται περισσότερα σπίτια. Με κουπόνια προμηθεύτηκαν και οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος. Γίνεται δηλαδή ένα σχεδιασμένο, με χαρτί και μολύβι, πλατύ άνοιγμα παντού.

Αυτός ο σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τους δεσμούς και το κύρος που έχει το ΚΚΕ στο νησί της Ικαρίας, όπου οι κάτοικοι ξέρουν ότι οι Κομμουνιστές είναι οι πρωτοπόροι σε όλα τα αγωνιστικά μέτωπα, όπως είναι και το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, μόλις δύο βδομάδες από την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης». Αυτή η προσπάθεια θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, λέει ο Ν. Λαρδάς: «Επειδή ο στόχος είναι η υπερκάλυψη του πλάνου, από το Γενάρη όλες οι Κομματικές Οργανώσεις προγραμματίζουν μια σειρά εκδηλώσεις και συνεστιάσεις. Δηλαδή, θα λέγαμε, ότι η μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου θα συνδυαστεί και με έναν αρχέγονο τρόπο "δράσης", που γνωρίζουν πολύ καλά οι Ικαριώτες, το "ζεύκιν"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ