Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκυβέρνηση συνενόχων στη βαρβαρότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ο πρωθυπουργός», μας διαμήνυσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις σχέσεις του Λ. Παπαδήμου με τα κόμματα που τον στηρίζουν. Πιθανόν...

Το μόνο βέβαιο, όμως, είναι πως πρόκειται για πρωθυπουργό ...ταγμένο να υπηρετήσει την πολιτική στην οποία συμφώνησαν αυτά τα κόμματα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για το λαό.

Βέβαια, ούτε και στην πολιτική αυτή μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς «όμηρο» τον Λ. Παπαδήμο. Βλέπετε, οι όμηροι κάνουν πράγματα παρά τη θέλησή τους και ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να υλοποιήσει αντιλαϊκές πολιτικές.

Εν ολίγοις ...«όμηροι» δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση. Μόνον όταν στριμώχνονται τους αρέσει να προσποιούνται ότι υλοποιούν αποφάσεις που δεν τις επιθυμούν, αλλά τους τις επιβάλλουν.

Μόνο και μόνο για να κρύψουν ότι μαζί με την ΕΕ και τους εκπροσώπους του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου τις έχουν συζητήσει και συναποφασίσει. Μόνο που όσο «χοντραίνει το παιγνίδι» τόσο πιο δύσκολο είναι να κρυφτούν.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, μας είπε το γνωστό παραμύθι ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Οι πολιτικές λιτότητας - λέει - είναι απαραίτητες για να έχουμε ένα σταθερό και ισχυρό ευρώ...

Μόνο που δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει ...ποιοι θα το έχουν αυτό το πανίσχυρο και περήφανο νόμισμα. Γιατί σίγουρα με όσα γίνονται δεν το έχουν οι εργαζόμενοι της Ευρώπης. Αντιθέτως, το χάνουν ολοένα και περισσότερο...

Είναι προφανές ότι το «ισχυρό» τους ευρώ, οι ισοτιμίες και όλα τα σχετικά παιγνίδια είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο, που χρησιμεύει, όμως, αποκλειστικά στις πολυεθνικές για τους παγκόσμιους ανταγωνισμούς τους.

Αυτούς ακριβώς τους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της ικανοποίησης λαϊκών αναγκών, των κρατικών παροχών, των μισθών, των συντάξεων και των ελευθεριών. Πάντα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας». Μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατικομονοπωλιακοί ανταγωνισμοί ενόψει ιδιωτικοποίησης(2013-01-10 00:00:00.0)
Κέρδη για το κεφάλαιο φτώχεια για το λαό...(2012-03-03 00:00:00.0)
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος(2012-01-27 00:00:00.0)
Εκβιασμοί με έκτη δόση και παραμονή στο ευρώ(2011-11-22 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ καταψήφισε τις κυβερνητικές ρυθμίσεις(2004-01-21 00:00:00.0)
Ερρίφθη ο κύβος των ιδιωτικοποιήσεων(2000-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ