Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Διαδηλώνουμε για την προστασία των ανέργων

Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 20 του Δεκέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ

Διεκδικώντας την προστασία όλων των ανέργων, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στις 20 του Δεκέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Αυτοαπασχολούμενε, Επαγγελματοβιοτέχνη, Εμπορε, Αυτοκινητιστή, Συνταξιούχε.

Τα τελευταία δύο χρόνια το κλείσιμο μικρομάγαζων έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Χιλιάδες συνάδελφοι, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν μαζί τους είναι άνεργοι. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει άνεργο.

Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 18%. Οι περισσότεροι είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστικά δικαιώματα, καταχρεωμένοι σε τράπεζες και ταμεία, βιώνοντας καθημερινά την ανασφάλεια του "αύριο". Η οργάνωση της πάλης για την προστασία όλων των ανέργων αποκτά σήμερα τεράστια σημασία όχι μόνο γι' αυτούς που το απάνθρωπο σύστημα με βίαιο τρόπο τους πέταξε στο περιθώριο.

Είναι ζήτημα που αφορά όλους μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε από τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη και τους δορυφόρους τους) στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο οικογενειακό μας εισόδημα με τα Τέλη Επιτηδεύματος, την Εισφορά Αλληλεγγύης, τις καθημερινές αυξήσεις, με τα χαράτσια και τους φόρους, με το πετσόκομμα των δαπανών για την Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, κάνουν όλο και πιο δύσκολη την επιβίωση της οικογένειάς μας. Κανείς δεν πρέπει να βρεθεί μόνος, αντιμέτωπος με τη φτώχεια και την ανεργία.

Συνάδελφε.

Εχουμε αποκτήσει αρκετή πείρα από τα τεχνάσματα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, με στόχο να μας εξαπατήσουν για να πιστέψουμε ότι με τις θυσίες που θα υποστούμε "χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο" με την συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.

Λένε ψέματα.

Ολο το προηγούμενο διάστημα με τα μέτρα που πήραν, τα μονοπώλια στήριξαν. Την ίδια στιγμή οδηγούσαν αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και αγρότες στην εξαθλίωση. Με αυτούς συμμαχούμε και μ' αυτούς θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους από όποιο λαϊκό κοινωνικό στρώμα και αν προέρχονται.

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη όλοι μαζί, διαδηλώνουμε διεκδικώντας:

  • Εκτακτο επίδομα άμεσα για όλους τους ανέργους ίσο με ένα μισθό.
  • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ με απλοποιημένες προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία σε όσους έχασαν τη δουλειά τους, έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων όλων των Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την κάλυψη της χρηματοδότησης των ίδιων και των οικογενειών τους 100% από το κράτος.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες σε όλους τους ανέργους.
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, για μικρομαγαζάτορες και φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση κ.λπ.).
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
  • Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
  • Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους λόγω της κρίσης.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια χτίζοντας τη συμμαχία μας με την Εργατική Τάξη και τη φτωχή αγροτιά. Στις 20 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ απαιτώντας την προστασία όλων των ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ