Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11138

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανείς στις φιέστες του υπουργείου Παιδείας για τα 20χρονα της ΕΕ

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού χωρίς κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων δε γίνεται

ΣΕΛ.  6   -   8

Συλλαλητήριο των χαλυβουργών αύριο Σάββατο στην Αθήνα
  • Παναττική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
  • Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο λαό της Αττικής για καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Οι απεργοί χαλυβουργοί, μετά από 46 ημέρες απεργίας και την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα τους, έστειλαν και χτες με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης μήνυμα στην εργοδοσία για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους. Πρώτος σταθμός, το αυριανό παναττικό συλλαλητήριο που οργανώνει το σωματείο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαχητική διαδήλωση και στην Αθήνα

Ενα σπουδαίο μάθημα αγώνα παρέδωσαν και χτες οι συνταξιούχοι, που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για τρεις ώρες, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση και μαχητική πορεία που κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΣΕΛ.  32

Το πραγματικό δίλημμα

Δυναμώνει η προπαγάνδα αστικών επιτελείων, ΜΜΕ, οικονομολόγων, γύρω από το κάλπικο, για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Ιδιαίτερα έντονη γίνεται μετά τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ (ΕΕ των 17) στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για ένα αυστηρότερο πλαίσιο - έλεγχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενός εύθραυστου συμβιβασμού, με κυρίαρχα τα συμφέροντα και τη θέληση της Γερμανίας, που δεν πρόκειται ούτε τις αντιθέσεις να αμβλύνει, ούτε την ανισομετρία να ξεπεράσει, ούτε την οικονομική κρίση ν' αντιμετωπίσει. Μετά τη Σύνοδο εντάθηκαν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το δίλημμα είναι κάλπικο για το λαό, γιατί το νόμισμα αντανακλά την ταξικότητα της οικονομίας. Το πραγματικό δίλημμα είναι οικονομία των μονοπωλίων, καπιταλιστική ή οικονομία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή λαϊκή με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια; Που σημαίνει και αντίστοιχη εξουσία. Ο λαός πρέπει να κρίνει τα πολιτικά κόμματα με τη θέση τους σ' αυτό και όχι στο νόμισμα, με δεδομένο ότι το συμφέρον του είναι με τη λαϊκή οικονομία. Διαφορετικά, είτε ευρώ είτε δραχμή, η πολιτική θα είναι αντιλαϊκή. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Ντ. Μπακογιάννη και άλλοι είναι με τα μονοπώλια και το ευρώ. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι με το ευρώ, την Ευρωζώνη και την ΕΕ, ζητώντας μάλιστα και οικονομική διακυβέρνηση και πολιτική ενοποίηση. Αρα δεν αμφισβητεί τα μονοπώλια. Μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία.



ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Τους λείπει και το ψωμί

ΣΕΛ.  18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΡΜΗΣ»
Δημόσια και Δωρεάν Ειδική Αγωγή

ΣΕΛ.  18
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΥΥ
Υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας με πληρωμή

Ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των εργατικών λαϊκών οικογενειών με νέα χαράτσια σημαίνει η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ξεκινά από την 1/1/2012. Είναι το αποτέλεσμα της πλήρους ένταξης του τομέα Υγείας στην αγορά.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Δράση ενάντια στην αντεργατική επίθεση

ΣΕΛ.  15
Σε διαρκή καλπασμό η επίσημη ανεργία

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΚΑΝΑ
Νέα επικίνδυνα βήματα για τα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  20
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ»
Κοροϊδεύουν τους αγρότες

ΣΕΛ.  23
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απλήρωτοι 15 μήνες οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  15
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Παράσταση χτες στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ