Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μέτρα με συγκεκριμένο στόχο

Ενόψει μιας νέας κλιμάκωσης στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο λαό, τα αστικά επιτελεία προπαγανδίζουν με ένταση ότι η πολιτική του μνημονίου δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ότι απέτυχε να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, να καλύψει τα χρέη και τα ελλείμματα και πως η «συνταγή» που ακολουθήθηκε ήταν λάθος. Τα λένε αυτά, όσοι με θέρμη προώθησαν ή στήριξαν όλα τα προηγούμενα μνημόνια, ενώ τώρα τάσσονται αναφανδόν υπέρ των νέων μέτρων που στοχεύουν στον πυρήνα, την εργατική δύναμη και τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή της, με ολοκληρωτική ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, παραπέρα τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων.

Ολα τα παραπάνω μέτρα βαφτίζονται «αναπτυξιακά» και οι προπαγανδιστές του κεφαλαίου προσπαθούν να τα παρουσιάσουν σαν το «αντίδοτο» στα ούτως ή άλλως αναγκαία -όπως λένε- μέτρα της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», που κυρίως τα δυο τελευταία χρόνια τσάκισαν στην κυριολεξία το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Λένε ψέματα ότι τα μνημόνια απέτυχαν. Στόχος των μέτρων που πάρθηκαν έως τώρα, δεν ήταν να καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη, τα οποία είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Αυτή είναι το πραγματικό τους πρόβλημα, καθώς αδυνατούν να αναπαράγουν με πολλαπλάσιες αποδόσεις τα συσσωρευμένα πλούτη τους και τώρα προσπαθούν να διαμορφώσουν καλύτερους όρους για τις επενδύσεις τους.

Αυτός είναι ο καημός τους. Γι' αυτό το σύνολο των μέτρων που πάρθηκαν και παίρνονται, στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους φτηνότερους για τα μονοπώλια, να ανοίξουν νέους κερδοφόρους τομείς για το κεφάλαιο και να επιταχύνουν τη συντριβή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών, προς όφελος των μεγαθηρίων. Τα στοιχεία για το μεγάλωμα της σχετικής και απόλυτης φτώχειας, για την ανεργία που μεγαλώνει και αξιοποιείται για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, φανερώνουν ότι τα μέτρα μέσα και έξω από τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο τους. Τα μέτρα όμως είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο και η προπαγάνδα περί «αποτυχίας» στόχο έχει να στρώσει το έδαφος για το επόμενο φιλομονοπωλιακό «πακέτο».

Λένε μάλιστα πως η επόμενη φουρνιά περιλαμβάνει μέτρα που αν είχαν παρθεί «έγκαιρα», θα είχαν ήδη αποδώσει! Κοροϊδεύουν και προκαλούν το λαό. Του λένε να αποδεχτεί να δουλεύει σαν δούλος και τον κακίζουν μάλιστα ότι αυτός, με την πάλη του και την οργή του δυσκόλεψε τις ανατροπές να γίνουν στην... ώρα τους. Αρα, του λένε, το καλύτερο που έχει τώρα να κάνει, είναι να συνδράμει τη «νέα» κυβέρνηση στο τσάκισμα όσων δικαιωμάτων του έχουν απομείνει! Να τους προγκήξει ο λαός. Να μην ανεχτεί να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα, για να ξεγελάσουν τη δίκαιη οργή του, να τον φοβίσουν. Είναι ο μόνος που μπορεί οργανωμένος να σπάσει το φαύλο κύκλο των απειλών και των μέτρων. Με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ, να εμποδίσει τα μέτρα, να ανατρέψει την πολιτική τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ