Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι σήμερα στην 24ωρη απεργία σε όλο το Θριάσιο

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Με 24ωρη απεργία σήμερα σε όλους τους χώρους δουλειάς του Θριασίου και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας οι εργαζόμενοι περιοχής ενώνουν τον αγώνα τους με αυτόν της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και στέλνουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια εξαθλίωσης που προωθεί η εργοδοσία της περιοχής.

Οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή, όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και χτες ακόμα, με εξορμήσεις και περιοδείες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής, καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να ανάψει η φωτιά του αγώνα σε όλους τους χώρους εργασίας. Να στηριχτεί με την απεργία αυτή ο αγώνας των χαλυβουργών που συνεχίζεται για 44η ημέρα σήμερα και να σταλθεί μήνυμα στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο, ότι οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν ενιαία και με ταξική ενότητα στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Tην Τρίτη 13 Δεκέμβρη καλούμε την εργατική τάξη και τη νεολαία του Θριασίου να δώσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, μαχητική και αγωνιστική απάντηση στη στρατηγική του ενιαίου μπλοκ κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσίας».

Προσπαθούν να τορπιλίσουν την απεργία

Να σημειωθεί, ότι η απόφαση της απεργίας πάρθηκε μετά από σύσκεψη δεκάδων σωματείων, φορέων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και ύστερα από πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Είναι ενδεικτικό όμως, ότι η ΠΑΣΚΕ σε μεγάλους χώρους εργασίας όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία των διοικήσεων στα σωματεία αλλά και άλλες δυνάμεις (Παρεμβάσεις, ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστές), έχουν κάνει προσπάθεια να τορπιλίσουν την απόφαση που από κοινού ελήφθη για απεργία.

Ετσι, αντί να προχωρήσουν στην κήρυξη απεργίας περιορίστηκαν σε στάσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ΕΛΠΕ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ και ΒΙΒΕΧΡΩΜ, «Θριάσιο» Νοσοκομείο, τοπική ΕΛΜΕ! Μια τακτική που αν μη τι άλλο είναι σαν να λέει στους εργαζόμενους, ότι δεν πιστεύουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Την ίδια στιγμή, ουσιαστικά, περνάνε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που στέλνει ο σκληρός απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας» και αντί να εκφραστεί με αυτό το ισχυρό όπλο της απεργίας, η αλληλεγγύη, να περιοριστεί σε μια αναιμική διαμαρτυρία. Αλλωστε την κατεύθυνση έχει δώσει και το ίδιο το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που με ανακοίνωσή του προσπερνά τον αγώνα των χαλυβουργών με αναφορά μιας πρότασης και δηλώνει έτοιμο απλά να εκφράσει την «οργή και αγανάκτηση».

Να σημειωθεί ότι αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας η «Χαλυβουργική» και η ΤΙΤΑΝ.

Το κάλεσμα όμως των απεργών χαλυβουργών που απλώθηκε στους εργαζόμενους όλου του Θριασίου με ανακοίνωση που μοιράστηκε σε δεκάδες χώρους εργασίας είναι ξεκάθαρο:

«Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια. Τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι. Ηρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια! Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη. Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!».

  • Απεργούν, σήμερα, οι δάσκαλοι και καθηγητές στο Θριάσιο, για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ αποφασίστηκε στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, ενώ «συμπληρώθηκε» και μια ακόμα τρίωρη στάση από τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ (επίσης μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ