Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στόχος τους η φτηνή εργατική δύναμη...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΗΛΑΔΗ αν καταλάβαμε καλά τον Ε. Βενιζέλο είναι ...εθνική μας υποχρέωση να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2011, αλλιώς θα παρθούν σκληρά μέτρα! Γι' αυτό πρέπει - είπε - να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί.

Μόνο που, σε περίπτωση που ...δεν το παρατήρησε ο υπουργός Οικονομίας, ο προϋπολογισμός του 2011 περιέχει ούτως ή άλλως σκληρά μέτρα. Κι όσο για τα επόμενα σκληρά μέτρα, έχουν ήδη αποφασιστεί.

Λίγο - πολύ, άλλωστε, μας το «ξεφούρνισε» από τις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και είναι βέβαιο ότι δεν επρόκειτο για ...φραστικό λάθος.

Απλά ο υπουργός Οικονομίας φρόντισε να παίξει και λίγο με τις λέξεις. Ετσι, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι επιθυμούν να αποφύγουν τα «εισπρακτικά» μέτρα, μάλλον όμως πρέπει να πάρουν «διαρθρωτικά» μέτρα.

Λες και έχει πολύ μεγάλη διαφορά για το μισθωτό αν ο μισθός του θα μειωθεί λόγω φορολογίας ή επειδή ο εργοδότης του θα αποκτήσει το δικαίωμα να επιβάλλει μονομερώς μειώσεις. «Εισπρακτικά» ή «διαρθρωτικά» δηλαδή...

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση ...μας δουλεύει, την ίδια στιγμή που δουλεύει πυρετωδώς για να διασφαλίσει τα υπερκέρδη του κεφαλαίου και να μεταφέρει τα βάρη της κρίσης σε ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του λαού.

ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ θέλει ...Παπαδήμο για πάντα! Τον θέλει μάλιστα και ισχυρό πρωθυπουργό, να κάνει ανασχηματισμούς και γενικώς να ...απεγκλωβιστεί, όπως λέει, από την ανάγκη αποτύπωσης κομματικών συσχετισμών.

Προφανώς, έχει τους λόγους της η υπουργός που λέει τέτοια πράγματα και οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί (όπως και πολλοί άλλοι με παρόμοιες απόψεις).

Τουλάχιστον, όμως, τέτοιες δηλώσεις λένε και μια αλήθεια: Οτι έχουν «χωθεί» όλοι τόσο πολύ στην υπόθεση του τσακίσματος του λαού, που είναι μάλλον αστείο να μιλάνε ακόμη για τις ...όποιες θεωρητικές διαφορές τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ