Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχθροί των εργατών

Η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ πήρε πριν από λίγες μέρες την πρωτοβουλία συλλογής χρημάτων, ως κίνηση αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Μεταξύ άλλων, απευθύνθηκαν και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΟΤΕ (ΟΜΕ) και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Π. Κούτρα, ο οποίος - όπως καταγγέλλουν - τους απάντησε: «Δεν δίνω λεφτά για στημένους αγώνες»!

Ηταν η πιο χαρακτηριστική αντίδραση ενός μικρού κομματιού της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΜΕ που «υιοθέτησε μια "περίεργη", αλλά και εξαιρετικά ενδεικτική αντιλήψεων και απόψεων, συμπεριφορά απέναντι στην πρωτοβουλία μας», σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή.

Τα ίδια συνδικαλιστικά στελέχη πριν από λίγο καιρό υπέγραψαν ΣΣΕ με την εργοδοσία, που μειώνει τους μισθούς κατά 11% για τρία χρόνια. Για αυτά τα στελέχη, ο αγώνας των χαλυβουργών ενάντια στις απολύσεις και στη μείωση των μισθών αλλά και η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη, είναι εντελώς ξένο στη σκέψη τους και εχθρική στη δράση τους.

Την καλύτερη απάντηση σε αυτούς έδωσαν εργαζόμενοι της Πληροφορικής που συγκέντρωσαν 730 ευρώ, ενώ από την πρωτοβουλία της Σωματειακής συγκεντρώθηκαν 250 ευρώ. Είναι καιρός να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ