Στην επόμενη φάση σφοδρής κλιμάκωσης του αντιλαϊκού πολέμου περνά το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) καταφθάνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα για το νέο κύκλο συνεννοήσεων. Με τα νέα αντιλαϊκά πακέτα να είναι ήδη «κλειδωμένα», το μοναδικό «ανοιχτό» προς «διευθέτηση» ζήτημα είναι η διαμόρφωση των τελικών όρων για το «κούρεμα με την ψιλή» στο κρατικό χρέος, τα επιτόκια, τις διάρκειες, το «δίκαιο» που θα διέπει την ανταλλαγή των ομολόγων και για τα νέα δάνεια μαζί και τη δανειακή σύμβαση, τα οποία και θα αξιοποιήσουν και στο νέο κύκλο απροκάλυπτων εκβιασμών και απειλών.
Μέσα στις επόμενες μέρες δημοσιοποιείται η έκθεση του ΔΝΤ, ενώ αντίστοιχο αντιλαϊκό πόρισμα διαμορφώνεται και από την πλευρά της Κομισιόν. Με δεδομένες και τις τρανταχτές «αποκλίσεις» από τους στόχους της εγκληματικής πολιτικής τους, με κεντρικό άξονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, προετοιμάζονται και για την τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού, για το δυνάμωμα και την εξειδίκευση των μέτρων φοροληστείας απέναντι στο λαό, για την καρατόμηση συντάξεων, δαπανών, «κοινωνικών επιδομάτων» κ.ά.
Στην ημερήσια διάταξη βάζουν και τα παρακάτω:
- «Ολα τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων». Στους παράγοντες της «ανταγωνιστικότητας» περιλαμβάνουν τους μισθούς, τους κατώτατους μισθούς, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επίσης και«πολλά άλλα μη μισθολογικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών». Στο «προσχέδιο έκθεσης» από την πλευρά της Κομισιόν σημειώνουν ότι η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα «πρέπει να επανεξετάσουν θέματα αμοιβών, κατώτερων αμοιβών αλλά και της ίδιας της συλλογικής σύμβασης εργασίας».
- Καρατόμηση συντάξεων με πρόσχημα τη «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος, που οι ίδιοι ξεχαρβαλώνουν. Με πρώτο βήμα την «επανεξέταση» των αναπηρικών συντάξεων κλιμακώνουν με το σύνολο των κρατικών δαπανών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους.
- Αξιώνουν την επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι «δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί», επίσης ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον αριθμό υπαλλήλων που θα «αποχωρήσουν».
- Τη μείωση του αριθμού γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ. Μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, θα «επαναξιολογηθεί» το σύνολο του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, θα γίνει συνολική διοικητική αναδιοργάνωση. Κλιμακώνουν με αυστηρότερη πολιτική δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία, επίσης με την επέκταση των αντιγράφων φαρμάκου.
- Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές κλιμακώνουν με την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης Οδηγίας Μπολκεστάιν, τονίζοντας ότι η λίστα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
- Για να βουτήξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα έρχονται να υπενθυμίσουν την «καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, το μηδενισμό του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της». Για το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ ότι πρέπει να επιταχυνθούν, να πουληθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά επιχειρήσεων, «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο»...
- Για τις διατάξεις του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου» προορίζονται και οι γιατροί του ΕΣΥ, εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, δικαστικοί...
Νέο «πολυνομοσχέδιο»
Για την εφαρμογή των παραπάνω επιλογών τους ετοιμάζουν μπαράζ από νομοθετικές ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνονται σε νέο «πολυνομοσχέδιο» που κατατίθεται άμεσα για ψήφιση από τη Βουλή, σε εξειδίκευση των αντιλαϊκών πακέτων του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012.
Τα πολύ χειρότερα, για προπομπό της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, σκοπεύουν να τα φέρουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέτουν, πιθανόν στις αρχές του 2012. Προχωρούν με τον αποχαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών (για να τους φορολογούν όπως και τους ελεύθερους επαγγελματίες), καταργούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου, φέρνουν νέα χαράτσια στους αυτοαπασχούμενους, για να τους φορολογούν από το πρώτο ευρώ εισοδήματος με ενιαίο συντελεστή στο 20% κ.ά.