Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του φράκτη έδωσε χτες με σχετική του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το τείχος αυτό έχει στόχο να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της Ελλάδας κατά των προσφύγων του ιμπεριαλισμού που ζητούν καταφύγιο στις χώρες - μέλη της ΕΕ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε πέντε μήνες περίπου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αλλοδαπούς που ζουν πουλώντας την πραμάτεια τους έξω από την ΑΣΟΕΕ, στην οδό Πατησίων, σημειώθηκαν χτες το μεσημέρι. Ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Αθηναίων πλησίασαν τους μετανάστες για έλεγχο, προσαγωγές και κατασχέσεις. Αντιδρώντας μαζικά οι μετανάστες μπήκαν στη σχολή για να προστατευθούν, διώχνοντας στη συνέχεια την αστυνομική δύναμη από την Πατησίων.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για τις 16 Δεκέμβρη έλαβε από τον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης και άλλα 29 άτομα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων για την υπόθεση της Proton Bank. Από τους 31 ύποπτους, ο ένας κατέθεσε χτες υπόμνημα με εξηγήσεις. Μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί 6 είναι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της Τράπεζας.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Δεκέμβρη αρχίζει η δεύτερη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι τέσσερις που δικάζονται σε αυτή την δίκη, έχουν δηλώσει ότι είναι μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης. Στην πρώτη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικάστηκαν 6 νεαρά άτομα (τρεις χωρίς παρουσία στη δίκη) σε πολυετείς καθείρξεις, ενώ δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο και αιτήματα ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ δικαίωσε ιδιώτη για την καταστροφή του αυτοκινήτου του που έγινε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στα Εξάρχεια, το 1995. Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση ευθύνης του Δημοσίου για αποζημίωση, λόγω παραλείψεων των οργάνων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ