Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «NOTOS COM»

«Μη δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας, μη συμφωνήσετε στην εκ περιτροπής εργασία που καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εσάς και τις οικογένειές σας. Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στρέφονται ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), στη μεγαλοεργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό». Το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους στην επιχείρηση «NOTOS COM», με αφορμή την απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Υπογραμμίζει ότι η Γραμματεία, όλα τα συνδικάτα και τα σωματεία σε όλη τη χώρα θα είναι δίπλα τους και μπροστά στον αγώνα τους. Η επιχείρηση επικαλείται την κρίση και τη μείωση του τζίρου για να επιβάλει τα νέα αντεργατικά της μέτρα, όταν, όπως αναφέρει η Γραμματεία:

  • Ο συνολικός τζίρος του ομίλου «NOTOS COM» στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 262,5 εκατομμύρια ευρώ, από 300 εκατομμύρια ευρώ το 2009.
  • Παρά την κρίση ο όμιλος «Notos Com» έχει ανοίξει 2 νέα πολυκαταστήματα «notos galleries», ένα στο νέο εμπορικό κέντρο «River West» στο Αιγάλεω και ένα στο νέο εκπτωτικό χωριό McArthur Glen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των πολυκαταστημάτων του δικτύου σε 8 και τις επενδύσεις του το 2010 (συμπεριλαμβανομένου του πολυκαταστήματος στη Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη) πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ.

«Για την πολυεθνική "NOTOS COM" και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθεί περισσότερο η κερδοφορία τους. Οσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερες θυσίες», υπογραμμίζει η Γραμματεία.

Γι' αυτό «δεν επιτρέπεται σε κανένα σωματείο της επιχείρησης να υπογράψει σύμβαση που θα μειώνει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της κρίσης. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν εργαζόμενο να μένει απαθής. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας. Δεν επιτρέπεται να πέσουμε σε νομικές παγίδες, ότι με αυτό τον τρόπο και χωρίς αγώνες θα απαντήσουμε στη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας», τονίζει.

«Απαντάμε με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε όλη την Ελλάδα», σημειώνει και καλεί όλα τα συνδικάτα με την ανακοίνωση στο χέρι να βρεθούν στα καταστήματα της επιχείρησης και να μπουν μπροστά στον αγώνα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες αργά οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την οργάνωση της πάλης τους με πρωτοβουλία των κλαδικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ