Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μάχη για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή

Διήμερη μάχη με την εργοδοσία της πολυεθνικής «ΑΒ Βασιλόπουλος» έδωσαν το Σαββατοκύριακο το Σωματείο «Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας» και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαιτώντας την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Νίκου Τζελά, γραμματέα του Σωματείου της Ενωσης.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανευβοϊκής - Πανεργατικής απεργίας απέκλεισαν τις εισόδους του καταστήματος επί της Λ. Χαϊνά στη Χαλκίδα, ενημερώνοντας τους εργαζομένους και τους πελάτες. Την Κυριακή, σωματεία και ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο των αποθηκών της εταιρείας στα Οινόφυτα, ενέργεια που επικροτήθηκε από τους 300 εργαζόμενους που εργάζονται εκεί.

Το «παρών» στη μάχη έδωσε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, ενώ συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων που συμπαραστέκονται κάλεσαν σε σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή με την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που εκτρέφει την αυθαιρεσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας. Μάλιστα, επισήμαναν πως αν δεν παρθεί πίσω η απόλυση, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ