Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα δρομολόγιο ανθρωπιάς

Το Συνδικάτο των Εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες μοίρασε δώρα στα παιδιά του ιδρύματος «Μητέρα»

Ηταν μια πράξη ανθρωπιάς με ζεστές, ανθρώπινες στιγμές και όχι ψεύτικης φιλανθρωπίας. Χτες στο πρωί στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο Εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ) παρέδωσε δώρα στα μικρά παιδιά.

«Η ταυτότητα των πράξεων των εργαζομένων πρέπει να διακρίνεται από ανθρωπιά. Αυτή η ανθρωπιά πρέπει να είναι πραγματική και όχι μέσο διαφήμισης. Πρέπει να είναι το θεμέλιο για την κοινωνία των ανθρώπων», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χρήστος Σταμούλος.

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία και έχει μεγαλύτερη αξία που γίνεται από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ για τα παιδιά του ιδρύματος» δήλωσε η Νότα Βογιατζή εκ μέρους της διοίκησης του «Μητέρα».

Καροτσάκια, στράτες, ρούχα, τσουλήθρες και παιχνίδια, αξίας 3.000.000 δραχμών ήταν τα δώρα των εργαζομένων και με το παράδειγμά τους καλούν και άλλα σωματεία σε ανάλογες πρωτοβουλίες, «αφού ο χαρακτήρας των σωματείων δεν είναι να παλεύουν μόνο για το μεροκάματο. Πρέπει να διακρίνονται και από ευρύτερες κοινωνικές πράξεις που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή των εργαζομένων», σημείωσε ο Στέλιος Αντωνακάκης, έφορος του Συνδικάτου.

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 105 παιδιά. Η βασική φιλοσοφία του ιδρύματος είναι η οικογενειακή αποκατάσταση των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ