Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχετευτικό έργο από την ΕΥΔΑΠ

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ στις 15 Μάρτη 2001 δημοπρατείται το έργο επέκτασης του κεντρικού συλλεκτήρα ακαθάρτων (ΑΚΘ) και ενίσχυσης του κεντρικού παραλιακού συλλεκτήρα ακαθάρτων (ΚΠΣ) ακτής Σαρωνικού, προϋπολογισμού 32,5 δισ. δρχ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, στη φάση της προεπιλογής (15 Μάρτη) θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρίες για την κατασκευή, από τις οποίες θα επιλεγούν 5 έως 12 που θα πάρουν μέρος στη β` φάση, στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν τις οριστικές οικονομικές και τεχνικές προσφορές τους.

Οπως σημειώνει η ΕΥΔΑΠ, με το έργο αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ των άλλων: Οριστική αποσυμφόρηση του νοτιοανατολικού τμήματος των δικτύων αποχέτευσης της πρωτεύουσας. Διασφάλιση της λειτουργίας, χωρίς υπερχειλίσεις, της αλυσίδας των αντλιοστασίων του ΚΠΣ Σαρωνικού. Ταχεία ανάπτυξη των δικτύων αποχέτευσης των περιοχών Ανω Βούλας, Ανω Γλυφάδας και Βάρης - Βάρκιζας.

Στην επέκταση του ΑΚΘ προβλέπεται ότι θα αποχετευτούν οι περιοχές των δήμων της β` Ακτής Σαρωνικού, δηλαδή Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης - Βάρκιζας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ