Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική συγκέντρωση αύριο Τετάρτη

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο, 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ»

Από παλιότερη εκδήλωση στη φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ»
Από παλιότερη εκδήλωση στη φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ»
Βήμα ώστε να ανοίξει μια πιο ολοκληρωμένη και πιο βαθιά συζήτηση με τους εργάτες της βιομηχανίας, όχι μόνο για τις αιτίες της κρίσης, αλλά κύρια για τη διέξοδο από αυτήν, για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αποτελεί η πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αύριο, Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» (Μ. Βόδα 4-6).

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στη 48ωρη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, επισημαίνει: «Πήγαμε ένα βήμα μπροστά, άσχετα αν δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στη συνείδηση των εργατών δεν νομιμοποιήθηκε, καταψηφίστηκε στις εκατοντάδες συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, που έγιναν στους χώρους δουλειάς. Η μάχη συνεχίζεται για να μην υλοποιηθεί, να μείνει στα χαρτιά. Βγήκαμε πιο δυνατοί. Εγιναν βήματα στην οργάνωση του κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς. Οργανώθηκαν περισσότεροι εργάτες στα σωματεία τους, συγκροτήθηκαν και σε άλλους χώρους δουλειάς σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα. Η αναμονή και ο φόβος υποχωρούν. Συμμετέχουν περισσότεροι χώροι δουλειάς στον αγώνα και απεργήσανε. Συσπειρώθηκαν νέες δυνάμεις στην ταξική γραμμή πάλης. Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός απομονώθηκε περισσότερο, πιο δύσκολα ξεγελάει και εγκλωβίζει τους εργάτες».

Και τονίζει: «Συνάδελφε, συναδέλφισσα, εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Μπορεί να μη συμφωνείς σε όλα μαζί του, ξέρεις όμως ότι είναι με τη δική σου πλευρά. Παλεύουμε για το δίκιο σου, τη δική σου προοπτική, σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα και τον οπορτουνισμό. Γνωρίζεις ότι πάντα σου είπε την αλήθεια, δεν προσπάθησε ούτε να σε ξεγελάσει, ούτε να σε κολακέψει. Σου είπε την αλήθεια για την ΕΕ, το χαρακτήρα της κρίσης, για τις αιτίες της, για το μνημόνιο, για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, για το ρόλο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού γενικότερα. Το ΚΚΕ δεν το γνωρίζεις μόνο από τις διακηρύξεις του, αλλά και από τα έργα του. Από την καθημερινή δράση των μελών και των φίλων του στους χώρους που δουλεύεις. Σήμερα γνωρίζεις, από την ίδια σου την πείρα, ότι όσα σου είπε βγήκαν αληθινά, είχε δίκιο. Τώρα σου λέμε στηρίξου στην πείρα σου, σκέψου το συμφέρον σου, το μέλλον των παιδιών σου και βγάλε τα συμπεράσματά σου».

Για να καταλήξει: «Με αδύνατη κυβέρνηση, αστικά κόμματα και τις δυνάμεις του συμβιβασμού στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, με ισχυρό ΚΚΕ και ταξικά συνδικάτα, θα μεγαλώσουν οι δυσκολίες των αστών. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει με οποιαδήποτε σύνθεση, πιο δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν αποφασίσει ή να επιβάλει και άλλα καινούρια. Το εργατικό κίνημα από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσει τη μάχη, για να καθυστερήσει, να αποτρέψει αντεργατικά μέτρα, να προχωρήσει την κοινωνική συμμαχία, να συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις για να κερδίσει τον πόλεμο. Να έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, να διαγράψει το χρέος, να κοινωνικοποιήσει τα βασικά μέσα παραγωγής. Να οικοδομήσει το Σοσιαλισμό, πιο στέρεα, αφού έχει τη θετική και την αρνητική πείρα από το Σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ