Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ μέρα για να βρούμε «ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση». Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια, έστω και χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα.

Για μία ακόμη φορά γεμίσαμε σενάρια, πρόσωπα παρέλασαν και αναπτύχθηκαν δεκάδες σενάρια για το πώς ακριβώς γινόταν η διαπραγμάτευση μεταξύ των όποιων κέντρων εμπλέκονται (που δεν είναι και λίγα).

Κάποιος αφελής θα μπορούσε να σχολιάσει πως τα κανάλια κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να ενημερώνουν τον κόσμο.

Ομως, τι σόι ενημέρωση είναι αυτή όταν ασχολείσαι με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και το ποιοι υπουργοί, χωρίς να σε απασχολεί... τι πρόκειται να κάνουν όλοι αυτοί.

Γιατί, όσο μυστήριο αποτέλεσε η σύνθεση της κυβέρνησης, τόσο... φανερό γινόταν το τι πρόκειται να κάνει.

Να επιβάλει λιτότητα άνευ προηγουμένου, να καταργήσει δικαιώματα, να καταστρατηγήσει κατακτήσεις δεκαετιών και να δημιουργήσει το όποιο υπόβαθρο απαιτούν το ευρωπαϊκό και το εγχώριο κεφάλαιο.

Ομως, αυτά δε θέλουν να τα συζητάμε. Προφανώς προτιμούν να παρακολουθούμε το σίριαλ που έχουν στήσει.

ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ Αντώνη Σαμαρά, τι να πει κανείς... Ζητούσε «άλλο μείγμα πολιτικής» και τελικά βρέθηκε... μέσα στο μείγμα γενικώς.

Τι άλλο, όμως, θα μπορούσε να περιμένει κανείς; Οταν δεν υφίσταται πραγματική διαφωνία για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τον ίδιο στρατηγικό στόχο, τέτοιες εξελίξεις είναι αναμενόμενες.

Οσο μάλιστα περνάει ο καιρός, όσο πιο απαιτητικό γίνεται το κεφάλαιο για τις πολιτικές εξελίξεις, όλο και περισσότεροι θα εκτίθενται πολύ περισσότερο.

Μόνο ας μην προσπαθούν οι της Νέας Δημοκρατίας, και οι προσκείμενες στο χώρο εφημερίδες, να βγάλουν... τρελό τον κόσμο. Και τι γίνεται βλέπει και πού πάει το πράγμα καταλαβαίνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ