Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Κολαούζος στη νέα συγκυβέρνηση

Ψήφισε το μνημόνιο, στήριξε τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται σε όποιον αγωνίζεται και τώρα ζητάει προστασία των μισθών!

Την «πατρότητα» της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ διεκδικεί ο ΛΑ.Ο.Σ., με τον πρόεδρό του να δηλώνει τη συνεπή του στράτευση στη στρατηγική της αστικής τάξης, αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε, «αγωνίστηκα 18 μήνες για αυτό το πράγμα, τελικά το δέχθηκαν, έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αλλά και τώρα δεν είναι αργά (...) Πιέσαμε, πιέσαμε, κατορθώσαμε να φύγει».

Σε δήλωση που έκανε μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε για τη συγκυβέρνηση ότι «από ολότελα, και αυτή η λύση είναι καλή» και δήλωσε απερίφραστα ότι «εμείς θα στηρίξουμε το εγχείρημα, με 3 απαραίτητες προϋποθέσεις: Οχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οχι παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Οχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί. Και, βεβαίως, είμαι σίγουρος ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του Νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών».

Πρόκειται για ωμή προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. να κοροϊδέψει κατάμουτρα το λαό. Το κόμμα που ψήφισε το μνημόνιο, στήριξε επί της ουσίας κάθε αντεργατικό νομοθέτημα του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται σε κάθε εργατικό αγώνα για καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, εμφανίζεται τώρα να υπερασπίζεται το εισόδημα των εργαζομένων! Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωνε πριν από μερικές βδομάδες ότι το πετσόκομμα στις κάθε είδους δαπάνες είναι αναγκαίο. «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα (...) 'Η θα προχωρήσουμε με Ευρώπη και κηδεμονία - ίσως και δουλεία - ή θα προχωρήσουμε μόνοι μας με φτώχεια», έλεγε χαρακτηριστικά.

Οσο για το «πλιάτσικο» που καταγγέλλει, ο ίδιος έχει διορίσει εκπρόσωπό του στην επιτροπή για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ η υποκρισία περισσεύει στο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας. Ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζεται την κερδοφορία του κεφαλαίου και δε λογαριάζει κυριαρχικά δικαιώματα όταν προτείνει κολεγιές με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία, Κίνα) πέραν της ΕΕ και των ΗΠΑ, για να κάνει μπίζνες η ντόπια πλουτοκρατία.

Αργά το βράδυ, ο Γ. Καρατζαφέρης διένειμε δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Γ. Παπανδρέου, με τη σύμφωνη γνώμη του Α. Σαμαρά, του τηλεφώνησε για να του προτείνει συμμετοχή στην κυβέρνηση «σε ιδιαίτερα τιμητική θέση». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η αδυναμία εξευρέσεως ενός πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία, όπως και η τελική σύνθεση της κυβερνήσεως με πολιτικά πρόσωπα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας, δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ