Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Κλιμακώνει τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα. Τη Δευτέρα θα γίνει ΔΣ του Σωματείου και στη συνέχεια Γενική Συνέλευση. Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης από άλλα σωματεία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι
Με προκλητικά και με εκβιαστικά διλήμματα προσπαθεί η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο να απαντήσει στον αποφασιστικό και ταξικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης εδώ και μια βδομάδα ενάντια σε αντεργατικές αξιώσεις και μαζικές απολύσεις. Η εργοδοσία, βλέποντας την αγωνιστική επιμονή των εργαζομένων που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας από την περασμένη Δευτέρα θέλησε χτες να «τρίξει τα δόντια» και εμφανίστηκε μέσω ανακοίνωσης ανυποχώρητη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, η οποία αφορά προχτεσινή συνάντηση διευθυντών της επιχείρησης με το σωματείο μέμφεται τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γιατί λειτούργησαν με αυτήν ακριβώς την ιδιότητα και αρνήθηκαν οποιαδήποτε διάλογο αν δεν ανακληθούν οι 34 μέχρι σήμερα απολύσεις εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνει τις επαίσχυντες προτάσεις της για: εκ περιτροπής απασχόληση για 4 μήνες με υπογραφή πρακτικού συμφωνίας ή 5ήμερης εργασίας με υπογραφή τροποποιημένης σύμβασης εργασίας. Προτάσεις, φυσικά, που σημαίνουν αυτομάτως σημαντική μείωση των μισθών.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, δηλώνει ότι αν αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τον παραπάνω σφαγιασμό σε «ένδειξη καλής πίστης» δε θα προχωρήσει φυσικά σε ανάκληση των απολύσεων αλλά σε ...«επανεξέταση». Καταλήγοντας, παρουσιάζει όλη την παραπάνω πολιτική της που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους πετάει στο δρόμο «προσπάθεια αναδιοργάνωσης του εργοστασίου» και απειλεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει μέτρα που ...«θα έχουν περαιτέρω επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας», δηλαδή απολύσεις!

Η απάντηση στην ανακοίνωση ήρθε από τους εργαζόμενους άμεσα έξω από την πύλη του εργοστασίου, δηλώνοντας ότι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν αποφασισμένοι τον αγώνα τους για αξιοπρεπή μεροκάματα και εργασία. Και στον αγώνα τους παίρνουν δύναμη και κουράγιο από την έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους της περιοχής και γενικότερα και εκφράστηκε και στο προχτεσινό μαχητικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε προχτές στην Ελευσίνα.

Ηδη, πάντως για τη Δευτέρα έχει οριστεί συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου και στη συνέχεια νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. «Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης είναι επίθεση απέναντι στο σύνολο της εργατικής τάξης και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», υπογραμμίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις 40 απολύσεις στη «Χαλυβουργία»(2014-01-03 00:00:00.0)
Αποστέλλει απολύσεις στα σπίτια των απεργών(2013-06-01 00:00:00.0)
Η εργοδοσία πιέζεται από την κλιμάκωση της αλληλεγγύης(2012-04-25 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση και τον αγώνα τους(2012-04-24 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα και με νέες δυνάμεις(2011-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ