Με καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών γκαράζ και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης συνέχισαν και χτες τον αγώνα τους στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας. Δυναμικά και αποφασιστικά απάντησαν στην απόφαση επιστράτευσής τους και στην τρομοκρατία κυβέρνησης, δημάρχων και περιφερειάρχη, που εξελίσσεται με τη συνδρομή Εισαγγελίας και Αστυνομίας.
Χτες, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Εισαγγελία ότι η Περιφέρεια τελεί υπό κατάληψη και τελικά η Αστυνομία ανέλαβε τη συλλογή των στοιχείων οχημάτων και προσωπικού από τους δήμους και την επίδοση των φύλλων επίταξης στους εργαζόμενους.
Νωρίς το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού μαζί με άλλους συνδικαλιστές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας αυτή την ενέργεια.
Ωστόσο, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, όπου δήμαρχος είναι ο Σίμος Δανιηλίδης, έσπευσε να δώσει στοιχεία εργαζομένων στην Αστυνομία, η οποία πήγε στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου και επέδωσε 12 δελτία επιστράτευσης. Με αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων του δήμου και εργαζομένων από άλλους δήμους, τελικά εμποδίστηκε η έξοδος απορριμματοφόρων. Επίσης, εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Συκεών για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της στάσης του δημάρχου. Οταν έφτασαν βρέθηκαν μπροστά σε ένα δημαρχείο περικυκλωμένο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που κλήθηκαν από το δήμο και έσπευσαν να πάρουν θέση απέναντι στους εργαζόμενους - διαδηλωτές.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, θα αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Οι εργαζόμενοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ευόσμου - Κορδελιού αποφάσισαν από χτες το βράδυ συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Στο Κορδελιό, μάλιστα, στο πλαίσιο συνέχισης του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας.