Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παντού μαζικά και αποφασιστικά

Με καταλήψεις πρώην Νομαρχιών, δημαρχείων και καταστημάτων, με περιφρούρηση της απεργίας σε χώρους δουλειάς, αλλά και μαχητικές διαδηλώσεις, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και χτες σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μαζικά, αποφασιστικά, με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, εκφράστηκε η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αλλά και η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Καταλήψεις των κτιρίων της Αντιπεριφέρειας έγιναν σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες και Βέροια. Καταλήψεις Δημαρχείων έγιναν σε Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Βέροια. Στην Κομοτηνή έγινε κατάληψη της Περιφέρειας, στη Δράμα έγινε κατάληψη του ΟΑΕΔ, στο Κιλκίς έγινε μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, στην Καστοριά συγκέντρωση στη Νομαρχία και μαζική εξόρμηση και στον Πολύγυρο συγκέντρωση στο Δημαρχείο και μαζική εξόρμηση.

Στην Ξάνθη οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν το εργοστάσιο του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ «SUN LIGHT» και στις δύο βάρδιες.

Στην Κατερίνη απέκλεισαν το κατάστημα του «Κωτσόβολου», ενώ πραγματοποίησαν και μαχητική εξόρμηση - παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας». Οι εργαζόμενοι που την Τετάρτη δεν απήργησαν, κάτω από τις απειλές της εργοδοσίας ότι θα απολυθούν, χτες με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ μπήκαν στον αγώνα και προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια, έξω από την Εφορία. Εκεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας κάλεσε για άλλη μια φορά τον εργαζόμενο λαό σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης. Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και συνταξιούχους να υπογράψουν μαζικά το έντυπο της άρνησης πληρωμής που διακινεί και ανακοίνωσε ότι θα καθορίσει συλλαλητήριο για τη μαζική επιστροφή των χαρατσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ