Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προσχεδιασμένη επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Τραυμάτισαν νεολαίο διαδηλωτή

Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ έλαβε χώρα χτες και στα Γιάννενα, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση του ΠΑΜΕ να είναι σε εξέλιξη μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) και το δρόμο αποκλεισμένο από εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών με τα απορριμματοφόρα, αυτοαπασχολούμενους με τα ταξί και τα φορτηγά τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, οι προβοκάτορες ξαναχτύπησαν.

Μέσα από τις γραμμές της πορείας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ) και ενώ υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους επικεφαλής του ΕΚΙ, καθώς και των δυνάμεων του ΝΑΡ, για να οδηγηθεί η πορεία τους από άλλο δρόμο στον προορισμό τους και όχι από το δρόμο όπου ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, «ξεπήδησαν» οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι, με την ανοχή αυτών που δήθεν είχαν συμφωνήσει. Με κράνη και ξύλα, εκτοξεύοντας κροτίδες, βρισιές και διάφορα αντικείμενα, προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τραυματίζοντας σοβαρά στο μάτι μέλος του ΜΑΣ που συμμετείχε στην απεργιακή φρουρά.

Το ΠΑΜΕ περιφρούρησε την κινητοποίησή του, ως όφειλε, απέναντι στους εργαζόμενους, στους μαθητές, στους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, μιας και οποιαδήποτε προσπάθεια να διασχίσει η πορεία του ΕΚΙ το συγκεκριμένο δρόμο, θα σήμαινε διάλυση της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο με επιτυχία.

Η σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση με την κάλυψη των συγκεκριμένων δυνάμεων, δείχνει ότι η αγωνιστική, αποφασιστική στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να βρεθεί αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων της, θορύβησε την πλουτοκρατία και τους εκφραστές της και στα Γιάννενα. Πυροδοτήθηκε ακόμα πιο πολύ μετά την επιτυχημένη περιφρούρηση στα εργοστάσια ΒΙΚΟΣ και ΠΙΝΔΟΣ στα πλαίσια της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, στα οποία σταμάτησε η παραγωγή, αποδεικνύοντας έμπρακτα στους εργάτες ότι χωρίς αυτούς, γρανάζι δε γυρνά!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ