Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συσπειρώνονται νέες δυνάμεις

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στην εφορία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στην εφορία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Καθημερινά νέες δυνάμεις συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές που ήδη λειτουργούν στους δήμους και τα χωριά της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τον αγώνα για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, οργανώνεται και η συμμετοχή στην απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Το Σάββατο, μέσα από μαζική σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στο συνοικισμό Ελπίδα, εκφράστηκε η απόφαση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, να δράσουν τώρα μαζικά και οργανωμένα. Αρχισε η συγκέντρωση υπογραφών για την άρνηση πληρωμής του νέου χαρατσιού για τα ακίνητα.

Αντίστοιχη δουλειά βρίσκεται σε εξέλιξη και από τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης. Η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου γίνεται από σπίτι σε σπίτι, από γειτονιά σε γειτονιά, από δουλειά σε δουλειά, καθημερινά. Τα πρώτα της βήματα έκανε και η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, που συγκροτήθηκε το Σάββατο μέσα από πλατιά και μαζική σύσκεψη που έγινε στη Νέα Μηχανιώνα.

Αυτές τις μέρες συγκεντρώσεις των Λαϊκών Επιτροπών προγραμματίζονται: Σήμερα, Τετάρτη: 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης στην πλατεία Μετεώρων. 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Χαλάστρας στην πλατεία Χαλάστρας. 8.30 π.μ., κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ιωνίας στην Ιωνία. Αύριο, Πέμπτη 13 Οκτώβρη: 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στο πρώην δημαρχείο Κορδελιού. Παρασκευή 14 Οκτώβρη: 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής στα Κουφάλια. 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής στα Κύμινα.

Μέσα από σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Αιανής στην Κοζάνη, αποφασίσθηκε να προχωρήσει ο συντονισμός της δράσης με τις Λαϊκές Επιτροπές που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και σε όλη τη χώρα. Να πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, για την ανεργία και τη συγκρότηση επιτροπής ανέργων. Να οργανώσει τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ