Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11084

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Αύριο η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Αύριο, Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟ ΛΑΟ με το «κούρεμα» του χρέους
  • Η συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους χωρίς οριστική κατάληξη και η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης προοιωνίζονται νέα σφοδρότερη αντιλαϊκή επίθεση
  • ΚΚΕ: Ο λαός να απορρίψει ό,τι του παρουσιάζουν ως «σωτήρια» λύση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου
  • Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το «κούρεμα» του χρέους - που τώρα το εμφανίζουν ως τελική λύση - ήταν από την αρχή μονόδρομος για το κεφάλαιο, πράγμα που όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το έκρυβαν. Κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία χρησιμοποίησαν την κρατική χρεοκοπία ως επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, για να εφαρμόσουν προαποφασισμένα μέτρα, για να ξεθεμελιώσουν εργατικές λαϊκές κατακτήσεις, να επιβάλουν μισθούς πείνας, να εκτοπίσουν τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί το ΚΚΕ. Οι θέσεις του για την κρίση επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Μπορεί να βάλει τέλος στις συνέπειες από την καπιταλιστική βαρβαρότητα μόνο αν εμπιστευθεί τη δύναμη και το δίκιο του, διαμορφώσει μια μεγάλη εργατική λαϊκή συμμαχία με στόχο τη δική του εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Ταυτισμένος στη λαϊκή συνείδηση με την πορεία του ΚΚΕ

Στη Λαμία, στην πλατεία Λαού, μπροστά στο άγαλμα του Αρη, έγινε την Κυριακή το πρωί η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη.


ΣΕΛ.  10  -  11

Νέα αντιλαϊκά σχέδια

Τα σενάρια για το ύψος του «κουρέματος» του κρατικού χρέους της Ελλάδας ήταν στο επίκεντρο της αστικής προπαγάνδας. Αφορμή, η συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί και η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Δείχνουν τις τεράστιες δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης, εν μέσω αντιθέσεων για τον επιμερισμό της ζημιάς, για τον τρόπο της νέας κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών κ.λπ. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους είπε ότι πρόκειται για χρεοκοπία, ελεγχόμενη, για να προστατέψουν όσο γίνεται το κεφάλαιο από την αναπόφευκτη καταστροφή του, πρόβλημα ιδιαίτερα δύσκολο σε συνθήκες συγχρονισμένης κρίσης στην Ευρωζώνη. Η υπόθεση αυτή για την εργατική τάξη, το λαό, είναι εχθρική, θα φέρει νέα καταιγίδα μέτρων. Αυτό είναι το καλό σενάριο που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, όταν ήδη έχει οδηγήσει το λαό σε χρεοκοπία. Βεβαίως, η χασούρα του κεφαλαίου φροντίζουν οι κυβερνήσεις να αντισταθμίζεται με την πολιτική ενίσχυσης των τραπεζών, την καταστροφή εργατικής δύναμης, τις αποκρατικοποιήσεις για να βρουν τζάμπα επενδύσεις τα αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Ο λαός να «κουρέψει» πολιτικά τα αστικά κόμματα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Να ξεσηκωθούν ενιαία, εργαζόμενοι σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να εμποδίσουν αυτή την πολιτική, να την ανατρέψουν. Πρώτος σταθμός τώρα η γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα δράση για τους ανέργους

ΣΕΛ.  16
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απροκάλυπτη λεηλασία

ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αλυσίδα η πρόληψη, απεξάρτηση, επανένταξη

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ
Στη μάχη για την απεργία στις 19 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Επί τάπητος η μείωση των μισθών

ΣΕΛ.  15
ΜΑΘΗΤΕΣ
Με τη δύναμη του συντονισμού

Η δύναμη του συλλογικού αγώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, που έγινε την περασμένη Κυριακή μετά από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αθήνας, προκειμένου να συγκροτηθεί πανελλαδικό Συντονιστικό.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΣ
Για την κλιμάκωση του αγώνα

ΣΕΛ.  20   -   21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ