Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Από την πρόσφατη κινητοποίηση της νεολαίας και του λαού της Αθήνας ενάντια στον πόλεμο που «στήνουν» οι ιμπεριαλιστές
Από την πρόσφατη κινητοποίηση της νεολαίας και του λαού της Αθήνας ενάντια στον πόλεμο που «στήνουν» οι ιμπεριαλιστές
Συσκέψεις φορέων για συντονισμό της δράσης και αντιπολεμικά συλλαλητήρια διοργανώνονται και στις άλλες ελληνικές πόλεις. Ετσι:

Στη Θεσσαλία

Την Τρίτη, 2 Οκτώβρη, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του Νομού Λάρισας, για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης κατά των νέων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που ετοιμάζονται με πρόσχημα την επίθεση στις ΗΠΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

- Επίσης, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Μαγνησίας συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού την Τρίτη, 2 Οκτώβρη, στην αίθουσα του δημαρχείου Βόλου.

Στα Γιάννενα

Συλλαλητήριο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό διοργανώνουν την Τρίτη 2 Οκτώβρη, στις 7.30μ.μ., στο χώρο του παλιού Εργατικού Κέντρου (Γιόσεφ Ελιγιά), δεκάδες μαζικοί φορείς, σωματεία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Ιωαννίνων και άλλοι, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, οι φορείς που συμμετείχαν σε σχετική σύσκεψη όπου και πήραν απόφαση συγκρότησης αντιπολεμικής επιτροπής και διοργάνωσης του συλλαλητηρίου είναι οι παρακάτω: Επιτροπή Ειρήνης, Εργατικό Κέντρο, Επιτροπή για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Πασσαρώνας, Δήμος Μαστοροχωρίων, Δήμος Ζίτσας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος ΔΕΗ, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, Συνδικαλιστές ΕΙΝΑΠ, Πρόεδρος ΕΛΜΕ, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος Σωματείου Μετάλλου, Συνδικαλιστές Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Πρόεδρος Συλλόγου Περιφέρειας Ηπείρου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Χατζηκώστα, Συνδικαλιστές Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, Πρόεδρος και Ειδικός Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών τμήματος Φυσικού Ιωαννίνων, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΑΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή εξέδωσε και η ΝΕ Γιαννίνων του ΚΚΕ.

Στην Αρτα


Η Επιτροπή Ειρήνης Αρτας, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, καλεί όλους τους φορείς του νομού σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 1η Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

Στο Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου καλεί τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 7.30μ.μ. στα γραφεία της (Διαλέτη 7), σε σύσκεψη φορέων με θέμα: «Συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής και διοργάνωση αντιπολεμικής συγκέντρωσης στην πόλη ενάντια στις προετοιμαζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις, με πρόσχημα την τρομοκρατία».

Σε Στερεά και Εύβοια

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικάτα και μαζικοί φορείς, οι Δήμοι Ν. Αρτάκης και Χαλκίδας αποφάσισαν τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου την Τρίτη, 2 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. από τα φανάρια Νεαπόλεως.

- Σε σύσκεψη για συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής και συντονισμό της δράσης κατά των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών καλεί τους μαζικούς φορείς το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, την Τρίτη 2/10, στις 8μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Αμφισσα. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων στην ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού.

- Σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 5 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας καλεί τους Βορειοευβοιώτες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στον Εβρο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 4/10, στις 7.30μ.μ., στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει η αντιπολεμική επιτροπή Εβρου.

Στην Πτολεμαΐδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Πτολεμαΐδας καλεί το λαό της πόλης και τους μαζικούς φορείς, τη Δευτέρα 1 του Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας για να συζητήσουν, να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στην επερχόμενη σταυροφορία των ΗΠΑ.

Στην Κοζάνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης καλεί τους μαζικούς φορείς και κάθε πολίτη, τη Δευτέρα 1 του Οκτώβρη στις 8 μ.μ στην έδρα του Συνδικάτου Οικοδόμων για να συζητήσουν και να οργανώσουν τη δράση ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία.

Στη Μυτιλήνη

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 4/10, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, διοργανώνουν ο δήμος Μυτιλήνης, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Λέσβου, η Επιτροπή Ειρήνης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ο δήμαρχος Γέρας, το σωματείο οικοδόμων Μυτιλήνης, ο δήμος Αγιάσου, ο Δήμος Μανταμάδου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τρίτη, 2 Οκτώβρη, στην πλατεία λιονταριών, στις 7.30μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΔΕ, η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, η ΕΛΜΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή κατά του Πολέμου, ο Σύλλογος φοιτητών επιστήμης υπολογιστών, ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων, η αγωνιστική κίνηση δημοτών Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και η ΓΕΝΟΒΑ 2001.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ