Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνυπογράφει τον πυρήνα του πολυνομοσχεδίου

Οι αντιδραστικές ρυθμίσεις που περιέχει, αποτελούν τη βάση της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» που και η ίδια ευαγγελίζεται

Το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, στηρίζει η ηγεσία της ΝΔ, μπαίνοντας ταυτόχρονα δυνατά στη μάχη για την πλήρη υλοποίησή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες απέφυγε οποιοδήποτε αρνητικό σχολιασμό για το πολυνομοσχέδιο, παραπέμποντας - με δήλωση του γραμματέα του κόμματος Α. Λυκουρέντζου - στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή! Τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου, δεν είπαν λέξη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για την εργασιακή εφεδρεία και τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία. Η μόνιμη επιφύλαξη που εκφράζουν, είναι ότι πρόκειται για μέτρα «αναποτελεσματικά» επειδή δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου.

Στο μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φ. Ρέσλερ, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι συμφωνεί πλήρως με τις προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης για τις «διαρθρωτικές αλλαγές» και την ανάπτυξη της χώρας! «Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα. Τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία - όπως ξέρετε - παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα», είπε, υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς, υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική». Επιπλέον επικρότησε την «πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», προτρέποντας μάλιστα «να θεωρηθεί από όλους μας ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει συναντίληψη μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και του προέδρου της ΝΔ για το «νέο αναπτυξιακό μοντέλο» της χώρας, καθώς και οι δύο συμπίπτουν πλήρως με την φοροασυλία των μονοπωλιακών ομίλων, τη διασφάλιση ρευστότητας και νέων προνομίων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, τουλάχιστον στα επίπεδα των γειτονικών κρατών. Ανάλογα μέτρα, όμως, προωθεί και η κυβέρνηση και αυτά εκθείασε ο Γερμανός αξιωματούχος στη χθεσινή συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου.

Δεν είναι τυχαίο ότι με χθεσινή δήλωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, ανέδειξε «την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ως βασικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση». Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αντιτάχθηκε, όπως έκανε στο παρελθόν, στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια» και ότι «δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων» τα οποία η ΝΔ έχει λεηλατήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ