Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εκβιασμοί και απειλές της εργοδοσίας

Το εκβιαστικό δίλημμα ή 180 απολύσεις ή μείωση των ωρών εργασίας με παράλληλη μείωση των αποδοχών, έθεσε η εργοδοσία στους εργαζόμενους της βιομηχανίας χάλυβα «Χαλυβουργία», η πλειοψηφία των οποίων δουλεύει στα δύο εργοστάσια της επιχείρησης, στο Βόλο και στο Βελεστίνο. Αποθρασυμένη και με «λυμένα τα χέρια» από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επιχειρεί να προωθήσει τα σχέδιά της σε βάρος των 380 εργαζομένων της, με στόχο την περαιτέρω κερδοφορία της, μέσα από το «χτύπημα» της σταθερής εργασίας. Μεταξύ των άλλων, προσπαθεί να επιβάλλει 5ωρη, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες και μια σειρά άλλα αντεργατικά μέτρα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «το θράσος της εργοδοσίας ξεπερνά κάθε όριο», επισημαίνοντας,μεταξύ των άλλων, ότι «έχει τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης που είναι σε βάρος των εργαζομένων και που προσφέρει ολόπλευρη στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, με νόμους και "ζεστό" χρήμα».

Οσον αφορά στη στάση των εργοδοτικών συνδικαλιστών της διοίκησης του σωματείου της επιχείρησης - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - και των άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, υπογραμμίζει: «Μεγάλες είναι οι ευθύνες, όχι μόνο στη "Χαλυβουργία", αλλά για το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και κλάδους της περιοχής (ΓΣΕΕ, ΕΚΒ και μια σειρά εργοστασιακών σωματείων τα οποία τους ακολουθούν), που εδώ και χρόνια έβαλαν πλάτη για το πέρασμα μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων, αναπαράγοντας το σύνολο της κυβερνητικής προπαγάνδας και αδρανοποιώντας το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Πολλές αρνητικές υποψίες δημιουργεί η στάση της διοίκησης του σωματείου, να απαγορεύσει στα μέλη της διοίκησης του ΕΚΒ και στελέχη του ΠΑΜΕ Γιώργο Ρούσσα και Κώστα Στεργίου, ο οποίος είναι και μέλος της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) να παραστούν στην συνέλευση των εργαζομένων.

Τι δεν έπρεπε να ακούσουν οι παραπάνω συνδικαλιστές από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων; `Η μήπως οι εργαζόμενοι δεν έπρεπε να ακούσουν τις προτάσεις των συγκεκριμένων συνδικαλιστών;».

Καταλήγοντας η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα για την πολιτική που εφαρμόζεται και για τις πρακτικές που ακολουθούν οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ