Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Απεργία ενάντια στο μισθολόγιο

Την απόφαση για 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Οκτωβρίου πήρε χθες το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα ενάντια στο νέο μισθολόγιο της κυβέρνησης για το Δημόσιο. Πλευρές του μισθολογίου αφορούν και στους εργαζόμενους στην «Αγροτική» που θα υποστούν μείωση μισθών. Αρχικά, η πλειοψηφία του Σωματείου - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Συσπείρωση» (ΣΥΝ) - είχε αποφασίσει η απεργία να γίνει τη Δευτέρα. Οι ταξικές δυνάμεις είχαν προτείνει να γίνει η απεργία την Τρίτη και την ίδια μέρα γενική συνέλευση και συλλαλητήριο. Επίσης, να τεθεί στόχος η γενίκευση των κινητοποιήσεων στον κλάδο. Για τις δράσεις αυτές, η πλειοψηφία δεν πήρε σαφή θέση.

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν τη στάση των άλλων παρατάξεων καθώς πίσω από τις αποφάσεις που παίρνουν ο στόχος τους είναι μέσω διάφορων διαβουλεύσεων να ζητήσουν να εξαιρεθεί η «Αγροτική» από τις ρυθμίσεις. Μια εξαίρεση που ακόμα κι αν την πετύχουν θα είναι προσωρινή και το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί τον εφησυχασμό και επομένως να οδηγεί στην αδράνεια τη στιγμή που απαιτείται άμεσα ανάπτυξη μαζικών αγώνων.

Οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανέναν περιθώριο εφησυχασμού, η επίθεση είναι συνολική σε όλους τους εργαζόμενους και ο μόνος δρόμος είναι οι αγώνες. Να πάρουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και τις περιοχές, να συντονίσουν τη δράση τους με τους άλλους κλάδους μπροστά και στην απεργία στις 19 Οκτώβρη. Να παραμερίσουν αυτές τις πλειοψηφίες και να ισχυροποιήσουν το ΠΑΜΕ, να ενισχύσουν τα κλαδικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ