Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ηθοποιοί. Με απόφαση του ΔΣ του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συμμετέχουν στην απεργία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο στις 5/10 και στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 19/10.

«Το τσάκισμα των ΣΣΕ» - σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΗ - «η υποχρηματοδότηση στο 50% των κρατικών θεάτρων στα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια των τελευταίων χρόνων, η εργασιακή εφεδρεία στους τεχνικούς και το διοικητικό προσωπικό που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του καλλιτεχνικού έργου και σε λιγότερους ηθοποιούς στην επόμενη σεζόν, η φορολογική επίθεση, η παράδοση των κρατικών θεάτρων σε μεγαλοεπιχειρηματίες «χορηγούς» που θα αποφασίσουν και για το καλλιτεχνικό έργο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις πολιτικές αποφάσεις για το τσάκισμα όλου του λαού σε όλα τα μέτωπα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Καμία σύνδεση των κρατικών θεάτρων με το καθεστώς των ΔΕΚΟ. Οχι στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, την υποχρηματοδότηση των κρατικών θεάτρων, τη συρρίκνωση του καλλιτεχνικού έργου, την φοροεπιδρομή, την κατακρεούργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Θα προστατεύσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των κρατικών θεάτρων. Εναντιωνόμαστε στην εμπορευματική τους λειτουργία. Απαιτούμε την απρόσκοπτη καλλιτεχνική τους δράση. Είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε κλάδο και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, όλοι μαζί, μέχρι να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που βυθίζει το λαό στο σκοτάδι με το αντεργατικό αμόκ της Ε.Ε. και της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ