Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρώνουν σήμερα οι συγκοινωνίες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ με ζήτημα αιχμής την εργασιακή εφεδρεία. Σήμερα δε θα κινηθούν τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ, το μετρό, ο ηλεκτρικός, ο προαστιακός και ο ΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι σήμερα δε θα κινηθούν ούτε τα ταξί.

Η εργασιακή εφεδρεία που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στις συγκοινωνίες έρχεται να δώσει νέο αντεργατικό χτύπημα και να δείξει την πόρτα της ανεργίας σε πολλούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και σε άλλους φορείς θα «αξιολογηθούν», ώστε να κριθεί ποιοι «περισσεύουν» και στη συνέχεια θα ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Δηλαδή, στο καθεστώς που ύστερα από ένα χρόνο θα οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους στην απόλυση. Η διαδικασία αυτή έρχεται να μειώσει παραπέρα το προσωπικό στις συγκοινωνίες ύστερα από τις μετατάξεις που ήδη έγιναν. Το αποτέλεσμα είναι η κατάργηση δρομολογίων, η συρρίκνωση συνολικά του συγκοινωνιακού έργου σε βάρος του λαού.

Την πολιτική αυτή καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις και καλούν σε κοινή αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και τους επιβάτες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για άμεσες προσλήψεις προσωπικού, να σταματήσουν οι μετατάξεις, επαναπρόσληψη των απολυμένων του μετρό, επιχορήγηση των λειτουργικών αναγκών 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, δωρεάν μετακίνηση τις πρωινές ώρες που πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, δωρεάν μετακίνηση σε ΑμΕΑ, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές όλη τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ