Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τροφοδοτούν τραμπουκισμούς και αυταρχισμό

Στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να ποινικοποιηθούν οι μαθητικοί αγώνες συνδράμουν σύμφωνα με καταγγελίες που γίνονται καθημερινά ορισμένοι μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί και άλλοι, με τον «αέρα» της κάλυψης που τους παρέχει η κυβερνητική πολιτική. Η ίδια η υπουργός Παιδείας, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε εύσημα σε εκπαιδευτικούς που με διάφορα μέσα, ακόμα και με την τρομοκράτηση μαθητών και γονιών, στέκονται εμπόδιο στους αγώνες. «Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λήγουν τις καταλήψεις σε μία μέρα γιατί αναγνωρίζουν τη σημασία του μαθήματος. Υπάρχουν διευθυντές που δεν επιτρέπουν να γίνουν καταλήψεις στα σχολεία τους, μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και σύμφωνα με καταγγελίες, το μένος με το οποίο γονιός επιχείρησε χτες να κόψει το λουκέτο στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι ενός από τους μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι μέλος του συλλόγου γονέων συνοδευόμενος από άλλα άτομα, έφτασε στο κατειλημμένο σχολείο, κρατώντας κόφτη προκειμένου να σπάσει την κατάληψη. Οι μαθητές που ήταν παρόντες προσπάθησαν με τα χέρια τους και τα σώματά τους να τον εμποδίσουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που κατέληξε στο να σπάσει τον καρπό του ένας μαθητής του σχολείου. Οι μαθητές προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την επίθεση, κάλεσαν την αστυνομία για να παρέμβει. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το σχολείο.

Την οργανωμένη προσπάθεια χτυπήματος των αγωνιστικών διαθέσεων των νέων, αγωνιστικών διαθέσεων που όλο φουντώνουν, καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου της ΚΝΕ, με αφορμή τις απειλές διευθυντών και τις παρεμβάσεις της αστυνομίας σε βάρος στελεχών της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, στην Αλεξανδρούπολη, την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία έκανε έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων σε στελέχη της ΚΝΕ για την πολιτική τους δράση έξω από σχολεία της πόλης. Επίσης, επιχείρησε έλεγχο μαθητή έξω από το σχολείο του, το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ενώ στο 4ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης οι μαθητές την ώρα της προσευχής έγιναν δέκτες απειλών από τη διεύθυνση ότι αν κάνουν κατάληψη θα βρουν μπελά κι αυτοί και οι γονείς τους.

Διαφορετικό «πρόσωπο» είχε η προσπάθεια τρομοκράτησης στο 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, οι μαθητές του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη. «Η διεύθυνση του Σχολείου, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, με προσχηματικό τρόπο, ζήτησε από τους μαθητές να υπογράψουν σε ονομαστική κατάσταση αν συμφωνούν ή όχι με την κατάληψη και δίπλα να υπογράψουν(!)» καταγγέλλει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Βοιωτίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ