Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μαθήματα υποταγής στις επιχειρήσεις!

Το «1ο Εντατικό Σχολείο Επιχειρηματικότητας», με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων της περιοχής, διοργανώνει αυτές τις μέρες - από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα Παρασκευή - η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Τη διοργάνωση του «σχολείου επιχειρηματικότητας» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός που έχει φτιαχτεί για να συνδέει το πανεπιστήμιο με την αγορά διοργανώνει εντατικά(!!) μαθήματα υποταγής στις επιχειρήσεις και καλεί τους φοιτητές, τους διδάκτορες, τους καθηγητές να πάρουν μέρος. Δίνει βήμα να παρελάσουν βιομήχανοι, manager, στελέχη επιχειρήσεων».

Το ΜΑΣ καλεί σήμερα τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 3 το μεσημέρι, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου πραγματοποιούνται τα περιβόητα μαθήματα.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ποιο είναι το σημερινό πανεπιστήμιο, για ποιον δουλεύει, τι στόχο έχει. Τη στιγμή που οι φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν ενάντια στα μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των οικογενειών μας, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την υποταγή των ιδρυμάτων στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι οργανωτές των εκδηλώσεων διαφημίζουν την επιχειρηματικότητα, τις "έξυπνες ιδέες" και "πατέντες". Προγράμματα ανάπτυξης της καινοτομίας για φοιτητές, όπου δίνεται η ψευδαίσθηση ότι όποιος έχει μια καλή ιδέα μπορεί να... πάει πολύ μπροστά. "Καλές ιδέες" όμως είναι αυτές που αρέσουν στις επιχειρήσεις. "Καλή ιδέα" τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι για παράδειγμα η μείωση μισθών, τα μέτρα - σφαγείο στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας".

Θέλουν οι φοιτητές να σκέφτονται σαν επιχειρηματίες και όχι σαν αυριανοί εργαζόμενοι, να μάθουν να σκύβουν το κεφάλι, να σκέφτονται και να ανησυχούν για τα κέρδη του κεφαλαίου, να γίνουν ενεργοί υποστηρικτές της εμπορευματοποίησης της γνώσης και της έρευνας.

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που έχει διαμορφώσει η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ